Saša Kerkoš: FIMIPIDIPI in pot do srca


zbirka Minimundus #1,  junij 2006, 56 str., 4 eur
podrobnosti / details
Cena(EUR): €4.00

Knjiga Fimipidipi – pot do srca je namenjena vsem tistim, ki spijo in ne slišijo trkanja na vrata, pred katerimi že dolgo čaka Ljubezen, tistim, ki morajo samo odpreti oči in dovoliti, da Fimipidipi vstopi, primerna pa je tudi za najmlajše bralce.

fimipidipi01

Fimipidipi in pot do srca je kratka zgodba o stvoru, ki živi v škatli na strehi mesta, čisto blizu slehernega od nas. Potrka na vrata vsakomur, ki potrebuje in željno pričakuje ljubezen… Je zgodba o tem, kako Fimipidipiju nikakor ne uspe dostaviti srca dečku, ki živi na vrhu majhnega bloka.  Trdno se odloči, da bo dal vse od sebe, da mu to uspe. V nerodnosti razbije dečkov srček v nešteto koščkov, a se spomni novih rešitev. Tako se zapleta in srečno razplete preprosta, ljubka zgodba o domišljijskem bitju, raznašalcu ljubezni.

 fimipidipi02

fimipidipi03


RAZSTAVA

Fimipidipijeva zgodba se iz dvodimenzionalne knjižne oblike prelevi v dodatno, tretjo dimenzijo, ko v času festivala Ana Desetnica postane interaktivna s sprehajalci našega mesta. Fimipidipijeva pot do srca postane sestavljanka, ki od vas pričakuje, da jo sestavljate.

20 21 29 31

Festival Ana Desetnica – Igrališče, Zvezda park, sobota, 30. junij 2007;
MMC Luka, Istarska 30, Pula, ponedeljek, 2. julij 2007

 

SAŠA KERKOŠ (1977) je diplomirala iz vizualnih komunikacij na ljubljanski ALU, se izobraževala na Academy of Industrial design and Arts v Helsinkih in Akademiji likovnih umjetnosti v Zagrebu.
Je oblikovalka, ilustratorka, grafik, strip avtorica in mentorica različnih delavnic.
Za svoje delo je prejela več nagrad: Prešernovo nagrado 2003 (za oblikovalski dosežek v  Caroussel du Louvre, Pariz 2002), Break 21 festival 2000 (izbor za STRIP), Magdalena 2001 (prva nagrada za najboljše poslovno darilo), Izbor za Spominek mesta Ljubljana in protokolarno darilo 2002, Svetovni bienale male grafike 2003, Francija  – Honorable mention, Magdalena 2004 – Specialna pohvala za Banner DELO, Magdalena 2005 – Finalist na področju internetnih iger.

Samostojno in skupinsko je razstavljala doma in v tujini: Academy of Fine Arts, Budapest; Design Museum, Helsinki; KUD France Prešeren, Ljubljana; INTO Galleria, Helsinki; Vilnius, Lithuania; Likovni salon, Celje; Magdalena Festival, Maribor; comics festival Raptus, Norway; Salao Lisboa, Portugal; SPX, Stockholm; Caroussel Du Louvre, Paris; Voipaala Art Center, Saksmaki, Finland; Moderna galerija Rotovž, Maribor, Slovenia).

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

SaveDodaj odgovor