Kaja Avberšek: Mile ♥ disko

kaja_avbersek_mile_www

stripovski album, Stripburger / Forum Ljubljana, zbirka O #21, 104 čb str.
podrobnosti / details
Cena(EUR): €7.00

 

Nagajiv in subtilno humoren stripovski album Mile  disko govori o dogodivščinah rahlo podivjanega mini moža Mileta, ki živi v trebuhu svoje mame. Bralca vabi, da pokuka v jamske temine, kjer še zdaleč ni vse, kot se kaže na zunaj. Mile ni le zarodek – lulčasta entiteta. Po poklicu je DJ, obvlada električne napeljave in eBay, za prijatelje ima jamske konje in bizone, ter obožuje sladoled in čevape. Govori se celo, da so bile v njegovi bližini zapažene brhke lepotice ter sumljive substance mavričnih barv. Ima natančen načrt, kako iz insajderja postati autsajder. In njegova mama? No, ona o tem nima pojma. Bo pa izvedela, ko bo čas zrel …

kaja_mile_15_www kaja_mile_21_www kaja_mile_64_www kaja_mile_80_www


Kaja Avberšek
(1983) je diplomirana industrijska oblikovalka, vendar njej življenjepis kaže, da ji je udobneje v neindustrijskem svetu, kakršen je tudi svet stripa. Ustvarila je več samostojnih stripovskih izdaj, med njimi Letečo lesico po rezijanski pripovedki, Pojoči grad, priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov v stripu!, ter Igrišče, mini priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov v stripu!. Za stripovske revije in zbornike je prispevala številne krajše zgodbe in prav ta kratki format ji je najbolj domač. V njem raziskuje in nam razkriva osebne prigode in dogodke ter vanje vnaša obrat v zaznavanje vsakdanjega. Tako tudi v pričujočem albumu na humoren način razgalja svoje najbolj intimne misli in občutke, ki jih je doživljala med nosečnostjo. Poleg stripa se Kaja Avberšek ukvarja z ilustracijo (kadar ji papir postane premajhen na veliko riše po zidovih) in ustvarja likovne podobe za lutkovne predstave. Zelo jo zanima kulinarika in rada dobro jé- kaj kmalu lahko izpod njenega peres pričakujemo prav posebno, slastno in dišečo stripovsko kuharico.

www.kaja-avbersek.com

………………………………………………………………………………………………………………………………

O STRIPU:

Ne maram mej in ne maram zastav, intervju s Kajo Avberšek (Maja Čehovin Korsika, STA, 5. 7. 2018)

………………………………………………………………………………………………………………………………
Stripovski album: maj 2018 / 104 čb str. / barvna naslovnica / mehka vezava / 15 x 15 cm / cena: 7 eur
Izdajatelj: Forum Ljubljana / posebna izdaja revije Stripburger /zbirka O / gl. in odg. urednica zbirke: Katerina Mirović
Knjiga je del Stripburgerjevega naročniškega paketa 2018, ki vsebuje 8 izdaj (2 revijalni in 6 posebnih) za prijaznih 33 eur.
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Knjiga je na voljo v vseh stripu prijaznih knjigarnah. Vabimo vas tudi k nakupu v naši spletni striparni.
Za naročila in recenzijske izvode pišite na: burger@mail.ljudmila.org
Knjiga je izšla s finančno podporo Javne agencije za knjigo RS.

 Dodaj odgovor