Francesco Satta & Sara Colaone: Monsieur Bordigon

zbirka Minimundus #2, Forum Ljubljana & Vivacomix,
maj 2007, v slov. in it. jeziku, 48 str., 6 eur

podrobnosti / details
Cena(EUR): €6.00

Beseda ščurek (it. scarafaggio) izvira iz grške besede skarabos. V italijanšcini ima isti koren tudi packa ali zmazek (it. scarabocchio). Šcurki da so packe? Monsieur Bordigon že ne! Ta edini in edinstveni primerek ščurka filozofa se od vrstnikov razlikuje po plemenitosti, hrepenenju in velikih pričakovanjih. Toda … ŽIVLJENJE JE PRIVID! in morda nas basni o Monsieurju Bordigonu učijo prav to.

Francesco Satta (Orosei, 1967) je novinar, avtor in prevajalec stripov, filmski scenarist in režiser. Napisal je stripovske scenarije Monsieur Bordigon, Pranzo di famiglia in Pino La Tigre – vse je narisala Sara Colaone. Kot prevajalec in urednik je sodeloval z založbami Coconino Press, Black Velvet, Kappa Edizioni in Inguine. Kot novinar je delal za založnika De Agostini, pri časopisih Il Domani di Bologna in La Repubblica, za Radio24, televizijo Rai, Comune di Bologna, .it in Yoga Journal. Napisal in režiral je kratkometražni film Lacreme Napulitane, ki je za scenarij prejel nagrado Storie per un nuovo millennio – Cometa Film.

Sara Colaone (Pordenone, 1970) je avtorica stripov, risanih filmov in ilustratorka. Kot ilustratorka je sodelovala s kulturnimi društvi Hamelin, Zanichelli in PBM ter revijama Internazionale in Il Caffe illustrato. Na natečaju Torino Citte Olimpica 2006 je prejela tretjo nagrado. Stripovska dela objavlja pri najbolj dejavnih italijanskih založnikih: Kappa Edizioni (Pranzo di famiglia s Francescom Sattom; Lupin III Millennium: Nei panni di Zazŕ z Massimilianom de Giovannijem; Cream z Luco de Santisom; La gigantessa, Mondo Naif), Coconino Press (Monsieur Bordigon s Francescom Sattom; Black), Associazione Vivacomix / Stripburger – Forum Ljubljana  (Medved v antologiji Osmoza).

mr_bordigon_10 mr_bordigon_11 mr_bordigon_12 mr_bordigon_13 mr_bordigon_14 mr_bordigon_16

Save

Save

Save

SaveDodaj odgovor