Tomaž Lavrič: Slepo Sonce

Tomaz Lavric: Slepo sonce

– RAZPRODANO –
Republika Strip #3, okt. 2004, A4-, 60 str.


SLEPO SONCE 
je niz devetih kratkih zgodb, poetičnih povesti iz ne tako daljne prihodnosti, v kateri se naš planet pod razdiralnim vplivom civilizacije počasi, a nezaustavljivo spreminja v puščavo. A ta plazeča se ekološka katastrofa je le podlaga, na kateri se toliko jasneje izrišejo male človeške drame o ljubezni, osamljenosti, brezupu in upanju.

Zgodbe so nastale v obdobju med 1999 in 2004, album pa obsega 60 strani.

Uvodni tekst je prispeval Darko Macan, scenarist, strip avtor in publicist iz Zagreba.

Kazalo

bog_luci simfonija lovec_oblakov polarna_zvezda vrocica igra_senc male_stvari1 oporoka

Tomaž Lavrič zase pravi, da živi in dela ter več dela kot živi; da objavlja doma in v bližnjem vesolju in je poznan je v posvečenih krogih.

Lavrič je avtor, ki s svojim filmskim kadriranjem pripoveduje dinamične zgodbe, njihovim tematikam prilagaja svoj likovni izraz in velja za največjega raziskovalca stripovske izraznosti pri nas. Za svoj časopisni stirp Diareja je bil nominiran za Prešernovo nagrado, je pa dobitnik nekaj pomembnih nagrad mednarodne strokovne javnosti.

Stripovski albumi Tomaža Lavriča: Diareja 1 – 3, Rdeči alarm, Ratman, Bosanske basni*, Glista na begu**, Novi časi**, Dekalog IV – Zaobljuba**, Lomm 1-3**, Evropa 1-3**, Ekstremni športi*, Diareja 1988-2003, Slepo sonce.

*objavljeni tudi v tujini,
**objavljeni le v tujini

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

SaveDodaj odgovor