Marko Kociper & Andrej Rozman Roza: Strip je že vredu mama

Strip je<br /><br /><br /> ze vredu mama

strip v verzih, zbirka O #9, 2010, cca. A5, 84 str., barvno, 7 eur
podrobnosti / details
Cena(EUR): €7.00
 

Marko Kociper nemalokrat izhaja iz slovenske literature. Njegovim stripom dajejo vzdušje sodobna tematika, družba z obrobja in satira. Zato ne čudi, da je našel navdih tudi v poeziji našega najbolj branega in redno nagrajevanega pesnika Andreja Rozmana Roze, ki s prefinjenim humorjem pristopa k perečim temam v sodobni družbi in nemalokrat »problematizira« tudi dogodke iz bolj oddaljene preteklosti, ustno izročilo, legende …

V zbirki Strip je že vredu mama so zbrani stripi, ki večinoma izrisujejo Rozino poezijo iz pesniške zbirke Je že vredu mama (KUD France Prešeren, 1997). Stripi v verzih so bili prvotno objavljeni na kulturnih straneh časopisa Delo.

Lepa Vida

Peter, boter Marjanov

Pivska brivska

MARKO KOCIPER je med najbolj plodovitimi stripavtorji. Prepoznavni likovni stil, satira in mali človek v vlogi glavnega junaka so glavne značilnosti njegovega ustvarjanja. Njegovi stripi redno izhajajo na straneh Poleta, priloge časopisa Delo. Izdal je štiri samostojne albume (Svinjsko dobrih 8 let, DPNZ, 1999; Podgana, 2002; Dika, 2005; Jazbec in ostali svet, 2009 – vsi Stripburger / Forum Ljubljana) ter ilustriral zbirko pesmi Vinka Möderndorferja Luža, čevelj, smrkelj in rokav (Mladika, 2009). Ilustriral bo tudi roman za otroke Rdečehlačka, prav tako izpod tipkovnice Vinka Möderndorferja, ki bo izšel letos.

ANDREJ ROZMAN ROZA je izredno plodovit ustvarjalec: gledališčnik (začetnik improvi-zacijskega gledališča), dramatik, igralec, organizator, pesnik, prevajalec, ustanovitelj in glavni avtor Rozinteatra ter ustanovitelj zaničniške verske skupnosti. Izdal je preko 20 knjig, ustvaril preko 50 predstav, za svoje delo pa prejel številne nagrade, med zadnjimi letos Nagrado Prešernovega sklada.

Save

Save

Save

SaveDodaj odgovor