Stripburger 44

razprodano

December 2006, 96 strani
sourednika: Morgan Charpentier, Gaelle Gerbault

44. številka Stripburgerja zopet prinaša avtorske stripe iz mednarodnega področja. V profilu predstavljamo Vladana Nikolića, katerega razstavi smo si letos lahko ogledali vLjubljani v okviru projekta ‘Mostovi’, intervju pa je posvečen še enemu izmed avtorjev projekta Mostovi, sicer velikemu vršaškemu kulturnemu aktivistu Wostoku.

V tekstovnem delu ocenjujemo ‘Meksikajnarje’ Zorana Smiljaniča in Marijana Pušavca, ‘Tricked’ in ‘Bop!’ Alexa Robinsona, v rubriki internetni strip se posvečamo stripovskim blogom, v bloku pa predstavljamo francosko združenje Les Requins Marteaux (Nicolas MoogSebastian Lumineau, Lindingre & Lefred ThouronRemi, WillenKaze Dolemite, Olivier Josso, Jossic TanguiGuillaume Guerse & Marc PichelinFelder, Karine Gervier, Quentin Faucompre, TanxxPichLucie Durbiano, Pierre DruilheBesseron, MorvandiauNicola Witko, Nato, Bertoyas). Avtorji, ki izdajajo v okviru združenja Les Requins Marteaux so tokrat posebno za to številko Stripburgerja naredili kratke, večinoma enostranske, stripe na temo Ne!. Sicer pa se združenje s stripom ukvarja širše, poleg založništva, prireja različne dogodke, ki zadevajo strip, med njimi tudi decemberski festival Retine.

Prvič na Stripburgerjevih straneh tudi predstavnik japonskih stripovskih sil, na notranjih platnicah z dvemi enostranskimi stripi, Akinori Oishi. V Off programu (Stripburgerjevi prilogi) pa predstavljamo strip ‘Cat-noir’ Domna Finžgarja, ki sicer še guli gimnazijske klopi, vendar se je že dvakrat izkazal na natečaju Živel strip! in prejel prvi nagradi, letos pa še s samostojno izdajo ‘Mačje življenje’, o kateri pa bomo pisali v naslednji številki.


NASLOVNICA: Craoman (Francija/France)

NOTRANJI PLATNICI: Akinori Oishi (Japonska/Japan)

STRIPI: Koren Shadmi (ZDA, Izrael/USA, Israel), Vladan Nikolić (Srbija/Serbia), Malin Biller (Švedska, Sweden), Goran Dačev (Makedonija/Macedonia), Christoph Feist (Nemčija/Germany), Koco (Slovenija/Slovenia), Attila Stark (Madžarska/Hungary), Sylvain Schnaidt (Francija/France)

PROFIL: Vladan Nikolić (Srbija/Serbia)

LES REQUINS MARTEAUX: Nicolas Moog, Sebastian Lumineau, Lindingre & Lefred Thouron, Remi, Willen, Kaze Dolemite, Olivier Josso, Jossic Tangui, Guillaume Guerse & Marc Pichelin, Felder, Karine Gervier, Quentin Faucompre, Tanxx, Pich, Lucie Durbiano, Pierre Druilhe, Besseron, Morvandiau, Nicola Witko, Nato, Bertoyas

RECENZIJE: Gašper Rus (Zoran Smiljanić in Marijan Pušavec: Meksikajnarji: Miramar; Alex Robinson: Tricked in BOP!), Matej de Cecco (Internetni strip 2: Internetni blogi)

INTERVJU: Wostok (Srbija/Serbia)

HRBTNA STRAN: Vladan Nikolić (Srbija/Serbia)Dodaj odgovor