Stripburger na festivalu Nextcomics v Avstriji

Festival Nextcomics, ki poteka v avstrijskem Linzu in Steyrju, se je pričel 19. marca s kar petimi dogodki na štirih lokacijah. Festival bo do 27. marca  potekal na več kot dvajsetih lokacijah. Gostil bo avtorje iz Nemčije, Italije, Nizozemske, Kanade, Španije, Hrvaške, ZDA, program pa bo poleg stripovskih razstav prikazal tudi street art, animirane filme, potekala bodo tudi branja, risanje v živo, pogovori, predavanja, sejem, različni glasbeni dogodki.

Stripburger bo v nedeljo, 22. marca, sodeloval na sejmu, ki bo v osrednjem festivalskem prizorišču OÖ Kulturquartieju v Linzu. Tam bo ob 16. uri na ogled tudi animirani film Stripburger v gibanju v režiji Borisa Dolenca in v produkciji Foruma Ljubljana. Film je zasnovan na stripih osmih avtorjev, ki so bili predhodno objavljeni v reviji Stripburger.

V petek, 27. marca pa bosta zastopnika Stripburgerja, tokrat člana uredništva revije in soavtorja razstave, David Krančan in Bojan Albahari, odprla razstavo Pozor, delo! v Kulturnem centru Röda v Steyrju. Na dan odprtja bo na ogled tudi že zgoraj omenjeni animirani film Stripburger v gibanju v režiji Borisa Dolenca.

Na razstavi sodeluje preko 50 avtorjev, med njimi slovenski stripovski in drugi ustvarjalci: Kaja Avberšek, Boris Beja, Mina Fina, Jakob Klemenčič, Marko Kociper, Tanja Komadina, David Krančan, Matej Lavrenčič, Matej Stupica in Andrej Štular.

Razstava bo na ogled do 4. aprila 2015.
Gostovanje sofinancira Javna agencija za knjigo.

Next Comic - Stripburger Next Comic - StripburgerNext Comic - Stripburger Next Comic - Stripburger Next Comic - Stripburger Next Comic - Stripburger Next Comic - Stripburger Next Comic - Stripburger Next Comic - Stripburger

 foto: Pablo SummerDodaj odgovor