STRIPBURGERJEV DELOVNI VIKEND


STRIPBURGERJEVA STRIPDELAVNICA
Muzej premogovništva Slovenije, Velenje
sobota, 14. in nedelja, 15. december 2013, 10.00 – 17.00 (vmes pavza)
Mentorja: Matej Lavrenčič, Andrej Štular

 

Stripburgerjev sinidikat in Muzej premogovništva Slovenije vabita na prednovoletno Stripburgerjevo stripdelavnico. Dvodnevne Stripburgerjeve delavnice so namenjene začetnikom in nudijo celovit vpogled v stripovsko ustvarjalnost. Pod geslom »od zgodovine stripa, jam sessiona do lastnega mini stripa v dveh dneh« bo delavnica obsegala:
1. DAN: predavanje o stripu in njegovih značilnostih (likovnost, jezik, razvoj – od njegovega rojstva v 19. st. in njegovih predhodnikov t. i. protostripov, do današnjega avtorskega stripa, grafičnega romana in mini albuma); predstavitev delovnega procesa, ki ga strip zahteva: izdelava zgodbe ali dramaturgija, njena vizualizacija, skica, postavitev na stran in izdelava končne različice v črno beli verziji; predstavitev možnosti uporabe sodobnih grafičnih medijev v stripu: od možnosti uporabe sivin, rastrov, barv in končne priprave za tisk; izvedbo jam sessiona, kjer udeleženci izdelajo med seboj improvizirane zgodbe; navodila za domov: skicirati (oblikovati) svojo samostojno zgodbo za mini album;
2. DAN: pregled nastalih predlog ali idej, individualna analiza in določitev končne oblike za črno belo izvedbo; dokončane stripe natisnemo kot samostojne mini albume, ki jih bo prejel vsak od udeležencev.
PRIJAVE NA: 03 587 09 97 (Muzej premogovništva Slovenije)
: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

STRIPOVSKI OKRASKI Z DAVIDOM KRANČANOM
(ustvarjalna delavnica za otroke in mladostnike)
RogLab, Ljubljana
sobota, 14. december 2013, 10:00 – 14:00

Mentor: David Krančan

V soboto, 14. decembra, med 10:00 in 14:00 vabljeni v RogLab na ustvarjalno delavnico, na kateri bomo s pomočjo laserskega rezalnika izdelovali novoletne stripovske okraske. Delavnica je namenjena otrokom od 8. do 12. leta, vodi jo stripar in ilustrator David Krančan.
Na delavnici bodo udeleženci izdelali okraske iz motivov, ki si jih bodo zamislili in izrisali sami, ter jih nato s pomočjo mentorja pretvorili v digitalni zapis preko optičnega čitalnika ali grafične tablice in pripravili za izrez na laserskem rezalniku. Udeleženci se bodo tako spoznali z delovnimi orodji in novimi tehnologijami, domov pa odnesli lastne okraske, izdelane iz barvnega pleksi stekla ali lesene vezane plošče.
Za malico bo poskrbljeno.
PRIJAVA IN INFORMACIJE: info@roglab.si (RogLab)
Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava. V primeru odjave nam to prosim sporočite do četrtka, 12. decembra, da lahko mesto ponudimo drugim otrokom. Kotizacijo v višini 5 eur za materialne stroške lahko poravnate na delavnici.

 Dodaj odgovor