Stripburgerjeva ofenziva na Vrhniko

Razstava sitotisk plakatov ter stojnica
Klub Zakon, Vrhnika
ODPRTJE: petek, 3. julij 2015 v okviru dogodka Urbani VRT#4

work_www

Razstavni projekt Ofenziva iz arhiva razkriva izbor tiskovin iz težkega papirnatega arhiva revije Stripburger, v katerem se je v zadnjih dvajsetih letih nabralo veliko zanimivega gradiva.  Julijska razstava v Klubu Zakon na Vrhniki bo posvečena sitotisk plakatom, ki so nastali za Stripburgerjeva mednarodna projekta Pozor, delo! in Pozdravi iz Striponije.  Razstavljena dela, pod katera se podpisuje kopica tujih in domačih strip avtorjev, zaznamuje karseda širok razpon avtorskih izrazov.  Z razstavo želimo izpostaviti pestrost in širino stripovskega ustvarjanja.

cartoonia

Na razstavi sodelujejo sledeči slovenski avtorji: Kaja Avberšek, Jakob Klemenčič, Marko Kociper, David Krančan, Matej Lavrenčič, Gašper Rus, Matej Stupica, Andrej Štular.
Med tujimi avtorji pa najdemo imena kot so:  Bendik Kaltenborn (Norveška), Mateusz Skutnik (Poljska), Matei Branea (Romunija), Andrea Bruno (Italija), Jyrki Heikkinen (Finska), Filipe Abranches (Portugalska), Danijel Žeželj (Hrvaška), Igor Hofbauer (Hrvaška), Lars Fiske (Norveška), Arkadi (Nemčija) in Pakito Bolino (Francija).

Razstava v Klubu Zakon (Tržaška cesta 11, Vrhnika) bo na ogled do 31. julija 2015.

V petek, 3. julija bodo Stripburgeje izdaje na ogled in na prodaj tudi na prodajni stojnici v okviru dogodka URBANI VRT #4.Dodaj odgovor