Izar Lunaček: Založeni raj

Izar Lunaček: Založeni raj

zbirka Republika Strip #19, 2013, barvna naslovnica, trde platnice, 96 čb str., A4, 11 eur
podrobnosti / details
Cena(EUR): €11.00


Založeni raj 
je tedenski strip, ki smo si ga lahko vsako nedeljo zjutraj prebrali na internetni strani www.paradisemisplaced.si. Dogajanje je postavljeno v svetopisemski paradiž pred padcem človeka. Založeni raj, ki naj bi ga sicer ustvaril Anonymus Gosh, Lunaček pa zgolj uredil, je nekakšna svetopisemska commedia dell’arte v stripu, v kateri klasična delitev vlog znotraj izbranega settinga poraja nove vrste zapletov in humornih situacij. Razgledan bralec bo znal ceniti tu in tam posejane bisere v obliki raznoraznih (pop)kulturnih referenc, obdelanih na za uradne eksegete mitoloških tekstov ne dovolj spoštljiv način. Liki in njihovi značaji, ki so glavni stebri tega stripa, se pogumno upirajo splošno sprejetim predstavam o njih, zato so vedno nekonvencionalni in nepredvidljivi.

Opozorilo uredništva: branje stripa ne bo nadomestilo biblične in/ali konfesionalne vzgoje, pri vašem otroku pa lahko sproži akutno in kronično stanje nadpovprečne uporabe razuma. Za versko škodo ne odgovarjamo. Dozirati po potrebi, praviloma enkrat tedensko.


IZAR LUNAČEK
 je filozof, ki je za javnost razkril, da je med študijem skoraj vsak dan risal nagce, stripar, ilustrator, kmalu tudi diplomirani slikar. Pred leti je zaradi ilustracije otroške slikanice veljal za ‘otroško senzacijo’. Slovenske novice so pet let objavljale njegove stripovske Minije, za najstniško revijo Pil pa v rubriki Seksikon še vedno redno razmišlja o spolnosti in sorodnih zadevah. Pravi, da rad negoduje. To lahko potrdijo tudi drugi.

zr_01

zr02s zr03s zr04s zr05s zr07s

Save

Save

Save

Save

Save

Save

SaveDodaj odgovor