Kaja Avberšek: Mile ♥ disko

 kaja_avbersek_mile_www

Nagajiv in subtilno humoren stripovski album o dogodivščinah rahlo podivjanega mini moža Mileta, ki živi v trebuhu svoje mame.


stripovski album, Stripburger / Forum Ljubljana, zbirka O #21, 104 čb str.

7,00 Dodaj v košarico

Nagajiv in subtilno humoren stripovski album Mile  disko govori o dogodivščinah rahlo podivjanega mini moža Mileta, ki živi v trebuhu svoje mame. Bralca vabi, da pokuka v jamske temine, kjer še zdaleč ni vse, kot se kaže na zunaj. Mile ni le zarodek – lulčasta entiteta. Po poklicu je DJ, obvlada električne napeljave in eBay, za prijatelje ima jamske konje in bizone, ter obožuje sladoled in čevape. Govori se celo, da so bile v njegovi bližini zapažene brhke lepotice ter sumljive substance mavričnih barv. Ima natančen načrt, kako iz insajderja postati autsajder. In njegova mama? No, ona o tem nima pojma. Bo pa izvedela, ko bo čas zrel …

O AVTORICI:
Kaja Avberšek
(1983) je diplomirana industrijska oblikovalka, vendar njej življenjepis kaže, da ji je udobneje v neindustrijskem svetu, kakršen je tudi svet stripa. Ustvarila je več samostojnih stripovskih izdaj, med njimi Letečo lesico po rezijanski pripovedki, Pojoči grad, priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov v stripu!, ter Igrišče, mini priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov v stripu!. Za stripovske revije in zbornike je prispevala številne krajše zgodbe in prav ta kratki format ji je najbolj domač. V njem raziskuje in nam razkriva osebne prigode in dogodke ter vanje vnaša obrat v zaznavanje vsakdanjega. Tako tudi v pričujočem albumu na humoren način razgalja svoje najbolj intimne misli in občutke, ki jih je doživljala med nosečnostjo. Poleg stripa se Kaja Avberšek ukvarja z ilustracijo (kadar ji papir postane premajhen na veliko riše po zidovih) in ustvarja likovne podobe za lutkovne predstave. Zelo jo zanima kulinarika in rada dobro jé – kaj kmalu lahko izpod njenega peres pričakujemo prav posebno, slastno in dišečo stripovsko kuharico.

 

 

O STRIPU:
Ne maram mej in ne maram zastav, intervju s Kajo Avberšek, STA (Maja Čehovin Korsika, 5. 7. 2018)


Besedilo in risba: Kaja Avberšek / gl. in odg. urednica zbirke: Katerina Mirović / uredili: Katerina Mirović in Ana Bogataj / jezikovni pregled: Ana Bogataj / posebna izdaja revije Stripburger /zbirka O / izdajatelj: Forum Ljubljana / tisk: Medium d. o. o., Žirovnica / naklada: 400 / obseg: 108 str / maj 2018.
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Knjiga je na voljo v vseh stripu prijaznih knjigarnah. Vabimo vas tudi k nakupu v naši spletni striparni.
Za naročila in recenzijske izvode pišite na: burger@mail.ljudmila.org
Knjiga je izšla s finančno podporo Javne agencije za knjigo RS.