Pogoji prodaje

 

O spletni striparni

S spletno striparno upravlja Forum Ljubljana, Zavod za umetniško in kulturno produkcijo, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana, ID za DDV: 54830125, matična številka: SI 5847869000. Prodajamo stripe in tiskovine iz lastnega založniškega programa.

 

Cene

Cene v spletni striparni so navedene v evrih (eur) in vključujejo 5-odstotni DDV. Stroški dostave niso vključeni v ceno stripa. Končni strošek za kupca je razviden pri skupnem obračunu in potrditvi naročila.
Cene in ostale ugodnosti (popusti ipd.) veljajo na dan oddaje naročila. Po opravljenem plačilu vam bomo na e-naslov poslali račun, kopija računa pa bo priložena tudi naročenim oziroma poslanim publikacijam. Časovna veljavnost predračuna, v primeru plačila po predračunu, je razvidna iz poslanega predračuna.

 

Načini plačila

Plačilo s PayPal računom ali kreditnimi karticami
Pri plačilu s PayPal računom ali kreditnimi karticami (Visa, American Express, Mastercard, VisaElectron) poteka plačilo preko ponudnika www.paypal.com, ki velja za varni, hitri in anonimni sistem online e-plačevanja s kreditnimi karticami.
Pri izbiri plačila preko PayPala vas spletna stran preusmeri na stran PayPal sistema plačevanja, kjer izberete plačilo s PayPal računom ali s kreditno kartico in sledite navodilom. Skupni stroški priprave pošiljke in dostave so razvidni v naročilu oz. ob potrditvi naročila, pri čemer je v skupni strošek vključena tudi PayPal provizija.

 

Plačilo po predračunu
Če želite plačati po predračunu z nakazilom na TRR, lahko naročilo oddate v spletni trgovini ali nam pišite na burger@mail.ljudmila.org.
Po oddaji naročila boste na vaš e-naslov prejeli predračun s podatki za nakazilo. Ker se predračun ne kreira avtomatično, včasih obdelava naročila traja nekoliko dlje časa. Plačilo lahko najhitreje in najlažje opravite preko svoje spletne banke, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti. Skupni stroški dostave so razvidni ob potrditvi naročila. Predračun je potrebno plačati v roku veljavnosti predračuna (8 dni), v nasprotnem primeru se naročilo stornira. Naročene publikacije vam pošljemo po prejemu plačila.

POZOR:
Ta način izberite, če nakup opravljate kot pravna oseba. Kupce, ki knjige naročajo za nadaljnjo prodajo, prosimo, da nas kontaktirajo po e-pošti na burger@mail.ljudmila.org.

 

Stroški pošiljanja
Ob nakupu v spletni striparni  vam zaračunamo pavšalne stroške poštnine.  Kupec pred potrditvijo naročila dobi izračun, koliko znašajo skupni stroški priprave pošiljke in dostave za njegovo naročilo.

POZOR: Brezplačna poštnina v Sloveniji – za naročila v vrednosti 35 eur ali več!

Dostavo naročil v Sloveniji izvaja Pošta Slovenije. Pošiljke, ki ne presegajo teže 2 kg, pošljemo kot tiskovino. Za morebitne poškodbe ali izgubo pošiljke s strani dostavne službe ne odgovarjamo. V primeru morebitnih zapletov glede dostave knjig nas kontaktirajte na burger@mail.ljudmila.org in po najboljših močeh bomo poskušali razrešiti nastalo situacijo.

 

Dobavni rok

Naročene stripe vam pošljemo po pošti najkasneje v roku 7 delovnih  dni po uspešno izvedenem postopku plačila preko Paypala oziroma prejetem plačilu predračuna. Pošta Slovenije zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh (razen v izrednih razmerah, kot je denimo praznični december).

 

Naročila iz tujine

V kolikor ni določeno drugače, veljajo za naročila stripov iz tujine enaka določila kot za druga naročila. Skupni stroški priprave pošiljke in pošiljanja v tujino so razvidni v naročilu oz. ob potrditvi naročila. Dostavo naročil v tujino izvaja Pošta Slovenije. Strošek dostave se spreminja skladno z vsakokrat veljavnim cenikom Pošte Slovenije.

 

Naročnina

Na Stripburger se lahko naročite. Naročnina velja do pisnega preklica. Preklic se uveljavi v naslednjem obračunskem obdobju. Za izdaje, ki so vključene v letno naročnino, stroškov dostave ne zaračunavamo.

Račun za letno naročnino pošiljamo ob začetku novega naročniškega obdobja. Ob naročilu na Stripburger prejmete vse izdaje tekočega letnika, ne glede na datum oddaje naročila. Za naročila in infomacije pišite na burger@mail.ljudmila.org.

 

Vračilo

Kot kupec imate pravico odstopiti od naročila v 14 dneh od prejema naročenih stripov. Če želite uveljavljati pravico do vračila, nas kontaktirajte na burger@mail.ljudmila.org.
Strošek vračila bremeni kupca. Prejete stripe nam morate vrniti s priporočeno pošiljko nepoškodovane in v nespremenjeni količini v 15 dneh po tem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe.
V primeru vračila nam posredujte vaše osebne podatke, številko tekočega računa ter kopijo računa. Vrnili vam bomo plačani znesek za zavrnjeno blago v 15 dneh od dneva prejetja vrnjenega blaga.

Naročilo prosim vrnite na naslov:

Forum Ljubljana
Metelkova 6
1000 Ljubljana

 

Varovanje osebnih podatkov

Forum Ljubljana se zavezuje, da bo uporabnikove osebne podatke uporabljal in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bomo posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam.
Zbrani osebni podatki (ime in priimek, poštni naslov in e-naslov) se zbirajo za izvedbo nakupa in za obveščanje o novostih, programu in aktivnostih Foruma Ljubljana. Podatki se obdelujejo do vašega preklica, ki je omogočen na e-naslovu burger@mail.ljudmila.org (pošljite nam e-mail z zadevo »odjava«).

 

Končna določila

Kupcu pripadajo vse pravice, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov. Prav tako kupca varuje Zakon o elektronskem poslovanju na trgu ter Zakon o varstvu osebnih podatkov. Forum Ljubljana zavezujejo tudi določila Zakona o enotni ceni knjige.

Forum Ljubljana si pridržuje pravico, da izjemoma odstopi od izvedbe naročila, če naročenih stripov ni več na zalogi. O tem kupca tudi takoj obvestimo.

Kupec z oddajo naročila potrjuje, da je seznanjen s Pogoji prodaje, objavljenimi na spletni strani Stripburgerja.

Za vsa dodatna vprašanja, pojasnila, pritožbe in reklamacije smo vam na voljo na burger@mail.ljudmila.org.