Pogoji prodaje

 

O spletni trgovini

S spletno trgovino upravlja Forum Ljubljana, Zavod za umetniško in kulturno produkcijo, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana, ID za DDV: 54830125, matična številka: SI 5847869000. V spletni trgovini prodajamo stripe in tiskovine iz lastnega založniškega programa.

 

Cene

Cene v spletni trgovini so navedene v evrih (eur) in vključujejo 5-odstotni DDV. Stroški dostave niso vključeni v ceno stripa. Končni strošek za kupca je razviden pri skupnem obračunu in potrditvi naročila.
Cene in ostale ugodnosti (popusti ipd.) veljajo na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga kupec prejme ob plačilu oz. dostavi. Časovna veljavnost predračuna, v primeru plačila po predračunu, je razvidna iz poslanega predračuna.

 

Načini plačila


Plačilo preko PayPal sistema

Za plačilo preko sistema PayPal sledite navodilom v spletni trgovini. Preko sistema PayPal je možno tudi direktno plačilo s kreditno kartico (Mastercard, Visa). Skupni stroški priprave pošiljke in dostave so razvidni v naročilu oz. ob potrditvi naročila, pri čemer je v skupni strošek vključena tudi PayPal provizija.

Plačilo z nakazilom na bačni račun po predračunu
Če želite plačati z nakazilom na bančni račun po predračunu, lahko naročilo oddate v spletni trgovini ali nam pišite na burger@mail.ljudmila.org.
Po oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun z vsemi potrebnimi podatki za nakazilo na bančni račun Foruma Ljubljana. Plačilo lahko opravite preko spletnega bančništva, na banki ali na pošti. Skupni stroški dostave so razvidni ob potrditvi naročila.

POZOR:
Ta način izberite, če nakup opravljate kot pravna oseba. Kupce, ki knjige naročajo za nadaljnjo prodajo, prosimo, da nas kontaktirajo po e-pošti na burger@mail.ljudmila.org.


Stroški pošiljanja
Dostavo naročil v spletni trgovini izvaja Pošta Slovenije. Kupec pred potrditvijo naročila dobi izračun, koliko znašajo skupni stroški priprave pošiljke in dostave za njegovo naročilo. Stroški priprave in pošiljanja znašajo 2 EUR za 1 naročeni izvod revije in 3 EUR za 1 naročeno knjigo ter dodatni 1 EUR za vsak naslednji naročeni izvod.

Pošiljke, ki ne presegajo teže 2 kg, pošljemo kot tiskovino ali naslovljeno publikacijo. Za morebitne poškodbe ali izgubo pošiljke s strani dostavne službe ne odgovarjamo. V primeru morebitnih zapletov glede dostave blaga nas kontaktirajte na burger@mail.ljudmila.org in po najboljših močeh bomo poskušali razrešiti nastalo situacijo.

 

Dobavni rok

Naročene stripe vam pošljemo po pošti najkasneje v roku 7 delovnih  dni po uspešno izvedenem postopku plačila preko Paypala oziroma izvedenem plačilu ponudbe. Pošta Slovenije zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh (z izjemo prazničnega decembra).

 

Naročila iz tujine

V kolikor ni določeno drugače, veljajo za naročila stripov iz tujine enaka določila kot za druga naročila. Skupni stroški priprave pošiljke in pošiljanja v tujino so razvidni v naročilu oz. ob potrditvi naročila.
Dostavo naročil v tujino izvaja Pošta Slovenije. Stroški dostave v tujino so 5 EUR za naročilo 1 izvoda revije in dodatne 3 EUR za vsak naslednji naročeni izvod ter 6 EUR za naročilo 1 knjige in dodatne 4 EUR za vsako naslednjo naročeno knjigo.

 

Naročnina

Na Stripburger se lahko naročite.

Letna naročnina  za leto 2020 znaša 35 € in vključuje 8 izdaj (2 revijalni in 6 ostalih). Naročnina velja do pisnega preklica. Preklic se uveljavi v naslednjem obračunskem obdobju. Za izdaje, ki so vključene v letno naročnino, stroškov dostave ne zaračunavamo.

Račun za letno naročnino pošiljamo ob začetku novega naročniškega obdobja. Ob naročilu na Stripburger prejmete vse izdaje tekočega letnika, ne glede na datum oddaje naročila. Za naročila in infomacije pišite na burger@mail.ljudmila.org.

 

Vračilo

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 14 dneh od prejema naročenih stripov. Če želite uveljavljati pravico do vračila, nas kontaktirajte na burger@mail.ljudmila.org.
Strošek vračila bremeni kupca. Prejete stripe nam morate vrniti s priporočeno pošiljko nepoškodovane in v nespremenjeni količini v 15 dneh po tem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe.
V primeru vračila nam posredujte vaše osebne podatke, številko tekočega računa ter kopijo računa. Vrnili vam bomo plačani znesek za zavrnjeno blago v 15 dneh od dneva prejetja vrnjenega blaga.

Naročilo prosim vrnite na naslov:

Forum Ljubljana
Metelkova 6
1000 Ljubljana

 

Varovanje osebnih podatkov

Forum Ljubljana se zavezuje, da bo uporabnikove osebne podatke uporabljal in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bomo posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam.
Zbrani osebni podatki (ime in priimek, poštni naslov in e-naslov) se zbirajo za izvedbo nakupa in za obveščanje o novostih, programu in aktivnostih Stripburgerja. Podatki se obdelujejo do vašega preklica, ki je omogočen na e-naslovu burger@mail.ljudmila.org (pošljite nam e-mail z zadevo »odjava«).

 

Končna določila

Kupcu pripadajo vse pravice, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov. Prav tako kupca varuje Zakon o elektronskem poslovanju na trgu ter Zakon o varstvu osebnih podatkov. Forum Ljubljana zavezujejo tudi določila Zakona o enotni ceni knjige.

Forum Ljubljana si pridržuje pravico, da izjemoma odstopi od izvedbe naročila, če naročenih stripov ni več na zalogi. O tem kupca tudi takoj obvestimo.

Kupec z oddajo naročila potrjuje, da je seznanjen s Pogoji prodaje, objavljenimi na spletni strani Stripburgerja.

Za vsa dodatna vprašanja, pojasnila, pritožbe in reklamacije smo vam na voljo na burger@mail.ljudmila.org.