Marko Kociper: Jazbec in puščavska roža

jazbec_03_naslovka_naslovnica_lavry.qxd

3. del trilogije Jazbec in ostali svet
zbirka Repubika Strip #24, 56 čb str., A4, sept. 2016

podrobnosti / details
Cena(EUR): €6.00

 

Le kako se bo zaključil finale Jazbečevih pustolovščin in kakšen konec za čaka? Bo našel izginule prijatelje? Se bo zadovoljil z eno samo ljubico? Je Zemlja zdaj končno varna?

Marko Kociper, eden od bolj plodovitih in prepoznavnih domačih striparjev, je ustvaril tretji del svoje zverinske trilogije o Jazbecu in njegovih vratolomnih (ter še-kaj-lomnih) dogodivščinah. Erotika, satira in humor, stalnice njegovih stripov, so v izobilju prisotni tudi v tej zgodbi, ki bolj ali manj logično zaključuje trilogijo. A to še ne pomeni, da je Jazbečeve epske sage že konec!
Jazbec ta sklepni del pustolovskega triptiha začne bolj z levo nogo, saj svojih dogodivščin ne išče sam, temveč te najdejo njega. Kdovekako se znajde na nekem neznanem kraju, pot pa mu prekriža prelestna deklica, ki lahko pomeni rešitev … ali pa pogubo. Kakorkoli že, to srečanje zgodbo močno zaplete, Jazbeca pa spodbudi k akciji. Zgodba se konča na nepredvidljiv (in za Jazbeca nepresenetljiv) način, to pa niti pod razno ne pomeni, da si Jazbec lahko končno malo oddahne.

Ta premetena zver je namreč polna zvijač, zato je vse še možno in nič še ni izključeno. Preberite si, kako se Jazbec zvito reši iz težav – in kako si nakoplje nove!

Marko Kociper je slovenskemu stripovskemu občestvu dobro znan kot strip avtor z izredno svojskim likovnim in pripovednim pečatom. Rdeča nit njegovega dela sta erotika in satira. Kociper je izjemen oblikovalec stripovskih likov, ki niso nič kaj krepostni, vendar pa kljub temu vzbujajo nemalo simpatij. Do zdaj je izdal 7 samostojnih albumov. Poleg albumskih izdaj se lahko pohvali tudi z objavami v številnih tiskanih publikacijah; med drugim je od 2005 do 2012 stripe tedensko objavljal v reviji Polet. Za svoje delo je prejel delovno štipendijo ZDSLU. Njegova dela so bila razstavljena na številnih stripovskih festivalih in drugih kulturnih prizoriščih.

Satirične in hudomušne pripovedi o Jazbecu so zasnovane na legendah severnoameriških Indijancev, avtor pa jih je prilagodil domačemu prostoru in današnjemu času. Jazbec je avanturist, večni zabušant in ženskar, a hkrati tudi velik borec za pravice malih ljudi. Starejše Jazbečeve prigode so bile doslej izdane v Stripburgerjevih albumih Jazbec in ostali svet (2009) ter Jazbec in otok mrtvih (2014).

www.ljudmila.org/forum/kociper

kociper_jazbec_03 kociper_jazbec_04 kociper_jazbec_40 kociper_jazbec_41

Izdajo je sofinancirala Javna agencija za knjigo RS..
Distribucija: Buča knjigotrštvo.
Vizualni material za novinarje je na voljo tukaj.

Save

Save

Save

Save

SaveDodaj odgovor