Andrej Štular: Trenutna razstava

Andrej Štular: Trenutna razstava
večmedijska razstava
Galerija Ivana Groharja, Škofja Loka
 1. 4.–16. 5. 2021
Galerija Ivana Groharja za obiskovalce ponovno odpira svoja vrata v torek, 13. aprila 2021, ob 10. uri.


V škofjeloški Galeriji Ivana Groharja je na ogled Trenutna razstava sodobnega vizualnega umetnika Andreja Štularja, na kateri se predstavlja z izborom lutk, ilustracij, stripov, plakatov, slik in prostorskih inštalacij, nastalih v zadnjih desetih letih.

Razstava je prostorsko deljena na dva enakovredna sklopa. V prvem prostoru, posvečenem ustvarjanju za otroke, predstavlja plakate za sobotne matineje v kranjskem Prešernovem gledališču, knjižne ilustracije in stripe, izdane v okviru revije Stripburger (Bežimo, svet se podira! iz serije stripovskih albumov Zverinice iz Rezije v stripu, Medved), lutke in samosvoje prostorske inštalacije. V drugem prostoru, »oddelku za odrasle«, nas sooča s slikami (sklop Fragile), skulpturami (serija Hipnoza) in vizualno podobo 17. festivala Animateka, za katero je poskrbel v letu 2020.

Izbrana dela iz različnih ustvarjalnih obdobij predstavljajo Andreja Štularja znotraj domače umetniške scene kot enega najbolj individualnih, ekspresivnih, drznih, a hkrati tudi prepoznavnih multimedijskih avtorjev.

Kratka video predstavitev dela Andreja Štularja in Trenutne razstave:

Kustus razstave: Boštjan Soklič, Loški muzej Škofja Loka

Spremljevalni program bo zaradi spreminjajočih se epidemioloških razmer objavljen naknadno na spletni strani Loškega muzeja.

FOTOGALERIJA (foto: Janez Pelko)


Koprodukcija: Loški muzej Škofja Loka / www.loski-muzej.si

Odpiralni čas galerije:
Ponedeljek: Zaprto
Torek, četrtek, petek: 10.00–14.00
Sreda: 10.00–17.00
Sobota, nedelja: 9.00–13.00

naslovna fotografija: DK
snemanje in montaža videa: Toni Poljanec
glasba: 2227
produkcija: Loški muzej in Strip Core/Forum Ljubljana