Anka Kočevar, Jure Engelsberger in Marjan Manček: Ta ljudske v stripu

 

Tri nove knjižice po motivih slovenskih ljudskih pravljic!

Anka Kočevar: Zaspani Ánzili, Jure Engelsberger: Smrt in čevljar, Marjan Manček: O srajci srečnega človeka
Zbirka Minimudus #23, #24, #25, 15 x 15 cm, trde platnice, oktober 2023, posamezna knjižica 9 €
Komplet 3 knjižic:

24,00 Dodaj v košarico

 

Trije raznovrstni domači ustvarjalci s področja ilustracije, stripa in animacije – Anka Kočevar, Jure Engelsberger in Marjan Manček so pripravili tri nove stripe za našo priljubljeno zbirko Ta ljudske v stripu. Male in velike bralce tako čaka že četrta trojica stripovskih knjižic po motivih slovenskih ljudskih pripovedk, ki predstavljajo poklon tradicionalnemu ljudskemu slovstvu ter ga na svež, avtorski in humoren način skušajo približati novim generacijam.


Anka Kočevar: Zaspani Ánzili
Minimundus #23, oktober 2023, 24 barvnih str., 15 x 15 cm, trde platnice

9,00 Dodaj v košarico


Anka Kočevar je svoj strip zasnovala kot idealno čtivo za male nadobudneže, sploh pa za vse, ki radi spijo. Jasne in barvite podobe vabijo v pravljični svet, v katerem kot glavni junak nastopa Ánzili, pravi zaspanec, ki od vsega najrajši dremucka, spi in smrči, zato ga je praktično nemogoče spraviti iz postelje. Spanja namreč nikoli nima dovolj. No, skoraj nikoli – na koncu stripa se izkaže, da spanje vseeno ni edina zadeva, ki ga zanima. Le kaj je tisto, kar ga je premamilo, da je končno vstal iz tople postelje?


Jure Engelsberger: Smrt in čevljar
Minimundus #24, oktober 2023, 36 barvnih str., 15 x 15 cm, trde platnice

9,00 Dodaj v košarico


Jure Engelsberger je gorenjsko ljudsko pravljico Smrt in čevljar čisto po svoje posodobil tako, da je iz nje nastala razgibana dogodivščina, v kateri nikakor ne manjka duhovitosti in akcije, zato se bodo tej zabavni stripovski štoriji brez dvoma na ves smejali ne samo otroci, temveč tudi odrasli. Čevljar iz pravljice namreč ni le izurjen mojster svojega poklica, temveč tudi pravi premetenec, ki s svojo pretkanostjo uspe pretentati smrt ter tako spremeniti svet in vnesti nemir celo v pekel in nebesa.


Marjan Manček: O srajci srečnega človeka
Minimundus #25, oktober 2023, 32 barvnih str., 15 x 15 cm, trde platnice
priredil in narisal: Marjan Manček, pobarval: David Krančan

9,00 Dodaj v košarico


Marjan Manček je v stripu upodobil ljudsko pripovedko O srajci srečnega človeka, v kateri na smrt bolni kralj po vsem svetu išče nekoga, ki ne bi bil nikoli nezadovoljen, temveč zmeraj z vsem zadovoljen. Eden od kraljevih zdravnikov je namreč kralju svetoval, da naj bi srajca takšnega srečnega človeka rešila vse kraljeve težave in odpravila vseh devetindevetdeset bolezni, ki ga pestijo. Pa takšen zadovoljni človek sploh obstaja in ali ga bodo kraljevi sli zmožni najti?


PREMIERNA PREDSTAVITEV:
NEDELCE NA TINTI: TA LJUDSKE V STRIPU
pripovedovalski dogodek in delavnica za otroke (6+)
Festival stripa Tinta / nedelja, 8. 10. 2023, ob 11.00, Vodnikova domačija Center

Na pripovedovalsko glasbenem dogodku bo mogoče slišati, kako na odru zvenijo ljudske pravljice Zaspani Ánzili, Smrt in čevljar ter O srajci srečnega človeka, ki so jim svežo stripovsko preobleko nadeli Anka Kočevar, Jure Engelsberger in Marjan Manček. Zgodbe bosta oživila pripovedovalka Katja Preša in glasbenik Andrej Fon. Sledi stripovska delavnica, ki jo vodi ilustratorka Anka Kočevar.

Delavnica je namenjena otrokom, starejšim od 6 let. Število mest je omejeno.
Prijave na delavnico: prijava@divjamisel.org

 


Izdajatelj: Forum Ljubljana / posebna izdaja revije Stripburger / oktober 2023
Zbirka Minimundus / gl. in odg. urednica zbirke Minimundus: Katerina Mirović
Uredili: Ana Bogataj, David Krančan in Tanja Skale / likovno uredil: David Krančan / jezikovni pregled: Ana Bogataj
Tisk: Medium, d. o. o., Žirovnica
Izdaje je sofinancirala Javna agencija za knjigo RS.