Drug drugemu drug – razstava

Matej Kocjan – Koco: DRUG DRUGEMU DRUG, razstava stripa
22. 2. – 15. 3. 2019, Stekleni atrij Mestne hiše, Ljubljana

Odprtje: petek, 22. 2. 2019, ob 19. uri
Gost večera bo rap izvajalec in avtor besedila v stripu Darko Nikolovski.

Spremljevalni dogodek:
13. 3. 2019, od 13.00 – 16.00 – javna vodstva z avtorjem po razstavi

Razstava Drug drugemu drug je večdimenzionalen poskus vpogleda v nastanek prve slovenske rap pripovedi v stripu na temo sodobnega begunstva. Matej Kocjan – Koco je najprej ustvaril strip in predlogo zgodbe, to pa je potem Nikolovski predelal v sodobno rapersko pesnitev. Skozi razstavljena dela se nam razkrije begunska problematika kot združitev poetičnega besedila in ekspresivne risbe, ki gresta onkraj novičarskih fotografij in video posnetkov iz revij ali TV-ja. Namesto šokantnega in šabloniziranega moralizma gledalcu omogočita vživljanje v like in s tem vpogled v njihovo intimno življenje ter notranje spremembe, ki nastopijo skozi nize življenjskih preizkušenj, ki jih prinaša sodobno begunstvo.

Razstava bo na ogled do 15. marca 2019. Avtor stripa Matej Kocjan – Koco bo imel javno vodstvo po razstavi v sredo, 13. marca 2019, od 13. do 16. ure.

O AVTORJIH STRIPA:
Matej Kocjan – Koco
Slovenski strip avtor, pedagog, za nekoga tudi kulturni parazit. V svojih stripih se ne omejuje na vsakdanje teme. Prisega na zdravo pamet in je hudo alergičen na vsakršno enoumje.

DARKO Nikolovski
Slovenski raper, igralec, režiser in družbeni aktivist. V svojih delih se dotika socialnih, političnih in zgodovinskih tem.

Ne spreglejte:
DRUG DRUGEMU DRUG V KOSOVELOVI KNJIŽNICI SEŽANA
predstavitev strip albuma in odprtje spremljajoče razstave

četrtek, 31. januar 2019, ob 18. uri, Kosovelova knjižnica Sežana
Razstava bo na ogled do 1. marca 2019.


Organizacija: Mestna občina Ljubljana, Kosovelova knjižnica Sežana.