Gremo na knjižni sejem!

Stripburger na 32. Slovenskem knjižnem sejmu
Cankarjev dom (Drugo preddverje), Ljubljana
23.-27.11.2016

Spet je čas za knjižni sejem – zato le pridite po svojo dozo stripovskih poslastic! Poiščite in obiščite nas v podzemlju Cankarjevega doma! Naša mini stojnica z maksi ponudbo se nahaja v sklopu Bazarja malih založnikov v Drugem preddverju. Dilamo hude stripe za vse male in velike stripožere po prijaznih cenah!

POZOR, HUDI STRIPI!

Naj izpostavimo le nekaj najbolj vročih poslastic: med letošnjimi udarnimi novosti velja izpostaviti Inferno Marcela Ruijtersa, ki se mu bo na knjižnem sejmu pridružil še povsem svež slovenski prevod stripa Arabec prihodnosti Riada Sattoufa, za katerega smo zavihali rokave skupaj z Literaturo.

Inferno_arabec
Marko Kociper nam je na jesen postregel z že tretjim delom svoje zverinske trilogije o Jazbecu in njegovih vratolomnih dogodivščinah. Izzivamo vas, da prebudite Jazbeca v sebi in si priskrbite kar celotno trilogijo Jazbečevih neverjetnih in drznih prigod!

jazbec-all
Nuja za domačo knjižno polico vsakega pravega stripovskega gurmana sta vsekakor Krančanov  Pijani zajec, na lanskem knjižnem sejmu ovenčan z nagrado za najlepši strip, ter življenjepis v stripu Alma M. Karlin: svetovljanka iz province scenaristično-risarskega dvojca Pušavec-Klemenčič, na naši stojnici pa bodo na voljo še zadnje najdene zaloge, že pred časom »razprodanih« Slovenskih klasikov v stripu in pa Mančkovih Hribcev Kremenitih, zimzelene klasike za vse generacije!

sb-izdaje
Ponatis je doživel tudi odmeven in še kako aktualen mladinski strip Fino kolo Tanje Komadina ter Krančanov otroški hit – Grdina iz zbirke Zverine iz Rezije v stripu, ki gre v slast najmlajšim stripožerom!

stular_zverinice_naslovka_slug_Layout 1
Seveda ne bodo manjkale tudi druge stripovske dobrote iz našega, zdaj že precej obsežnega založniškega menija. Njami!

STRIPBURGER V ŽIVO!

Pridružite se nam tudi na naših dogodkih v Debatni kavarni in Forumu za obiskovalce, na katerih bomo skupaj z zanimivimi gosti rekli kakšno pametno ali dve o stripih in stripovskem ustvarjanju!

petek, 25. 11. 2016, 17.00-17.30, Forum za obiskovalce (Drugo preddverje Cankarjevega doma)
Inferno – stripovska predelava literarne klasike
Roman v stripu Inferno Marcela Ruijtersa je navdihnilo zimzeleno delo evropske književnosti – Božanska komedija Danteja Alighierija. O Ruijtersovem Infernu, pa tudi izzivih in prednostih “ustripljenih” klasičnih del literarne umetnosti se bosta pogovarjala Bojan Albahari, član uredništva revije Stripburger, in Mateja Seliškar Kenda, prevajalka stripa.

sobota, 26. 11. 2016, 14.00-15.00, Debatna kavarna (Prvo preddverje Cankarjevega doma)
Strip: navodila za uporabo
Strip je lahko zabava, umetniška forma, učni pripomoček ali pa vse to naenkrat. Kako bralci dojemajo in berejo strip? Na kakšne vse načine se lahko uporablja strip? Je v stripu prihodnost družbene komunikacije? Če slika pove več kot tisoč besed, komunicirajmo potem s slikami/v stripu! O stripu in njegovih rabah se bodo pogovarjali Ciril Horjak aka dr. Horowitz, Matej Kocjan-Koco, Katerina Mirović in Bojan Albahari (moderator).

Bonus sobotni sladkiš: med 15.00 in 17.00 se nam bosta na štantu pridružila naša prekaljena risarska mojstra, Jakob Klemenčič in Marko Kociper. Pridite po svoj podpisan in porisan izvod Alme ali Jazbeca! Juhej in s stripom naprej!

Save

Save