Gremo v Budimpešto!

ukmuk

ilustracija: Marjai Petra Lilla, oblikovanje: Lerch Julcsi

Stripburger se 30. aprila in 1. maja 2017 predstavlja na mednarodnem zinovskem festivalu v Budimpešti v pisani družbi striparjev, zinašev in ostalih samozaložnikov.

Počasi nas že daje wanderlust, saj se ravnokar začenja sezona festivalov in gostovanj. Letos jo bomo odprli z obiskom zinovskega festivala Ukmukfukk zinefeszt v madžarski prestolnici Budimpešti. Gre za mlajši, dvodnevni festival samozaložnikov in neodvisnega tiska, na katerem se bodo predstavili tako domači in tuji zinaši kot tudi striparji, risarji in ostali poganjki alternativne likovno-grafične scene.

Na festivalu bo med drugim na ogled pregledna razstava zinovske produkcije zadnjega leta na Madžarskem, ki ji bo sledil glasbeno-animirani performans zasedbe Rhodes Tennis Court X Fragmenter, vse skupaj pa bo drugi dan festivala zaokrožila razstava tiskov srbskega kolektiva Novo Doba in kajpada naše revije. Tudi sosedje Madžari bodo torej lahko videli našo zbirko plakatov, ki je nastala za antologijo Greetings from Cartoonia.
Ob vsem tem bo seveda potekal tudi dvodnevni sejem zinov in drugih tiskovin, poleg naših rednih in posebnih izdaj pa tokrat na njem premierno predstavljamo tudi nove dizajne naših platnenih vrečk z deli Olafa Ladoussa, Caroline Sury in domačega Matije Medveda.

Save

Save

Save