Tina Furlanič: Lizika

Tina Furlanic:<br /><br /><br /> Lizika

Mini prvenec Tine Furlanič o ljubki druščini mačk.


mini strip, zbirka O #4, 2009, 36 str., A6
RAZPRODANO.

Lizika, mini strip o ljubki druščini mačk, je prva samostojna publikacije Tine Furlanič, dijakinje, ki je 2008. zmagala na Stripburgerjevem natečaju Živel strip!.

Tina Furlanič (roj. 1990) je dijakinja Umetniške gimnazije Koper. Ukvarja se z ilustriranjem, animacijo in s stripom. Sodelovala je pri poslikavi pediatričnega oddelka v izolski bolnišnici, na prvem kiparskem Ex-temporu v Postojni in ilustrirala zgodbe in legende v knjigi Sredozemski biseri. Za svoje ustvarjano delo je prejela več nagrad, med njimi 2. nagrado na 4. mednarodnem ex temporu Gimnazije Koper na temo Vesela ulica (2007). Na natečaju Živel strip! 08, ki ga organizirata revija Stripburger in združenje Viva Comix, je lansko leto prejela glavno nagrado. Leta 2008 je tudi postavila prvo samostojno razstavo.


Strip: Tina Furlanič / posebna izdaja revije Stripburger / zbirka O / uredila: Katerina Mirović / jezikovni pregled: Inge Pangos / izdajatelj: Forum Ljubljana / tisk: Medium d.o.o., Žirovnica / naklada: 800 / obseg: 32 str. / april 2009.
Publikacija je izšla v sklopu projekta Živel strip! Živela animacija!, ki poteka v sodelovanju med revijo Stripburger in združenjem Vivacomix in s podporo Regione Friuli Venezia Giulia.
Izdajo sta sofinancirala Ministrstvo za kulturo RS in MOL – Oddelek za kulturo.