Lovro Smrekar: Skrivnost stare trdnjave. Nova dramatična pustolovščina.

Lovro_Smrekar-Promo

Mini stripovski album mladega upa slovenskega stripa o napetem lovu za neprecenljivim zakladom!


mini album / zbirka O #14 / april 2015 / 24 čb strani, format: A6,  cena: 1,50 €
RAZPRODANO!

Lovro Smrekar je trenutno najbolj talentiran mladi stripar pri nas in eden od prejemnikov glavne nagrade lanskega natečaja Živel strip! 2014. Navdušil je uredništvo revije Stripburger in si poleg nagrade prislužil tudi možnost izdaje prvega samostojnega mini albuma. To priložnost je s pridom izkoristil in pod mentorstvom našega urednika in stripavtorja Davida Krančana ustvaril 24-stransko zaključeno pripoved z naslovom Skrivnost stare trdnjave. Zgodba je izšla ob zaključku letošnjega natečaja Živel strip! Živela animacija! in nadejamo se, da bo v navdih še drugim mladim stripovskim ustvarjalcem.

Glavni lik zgodbe je profesor, ki se odpravi iskat skrivnostne dnevnike Napoleona Bonaparta. Iskanje ga zanese najprej na polotok Jukatan v Mehiki, kjer se mu pridruži govoreči pes Nosko, nato pa skupaj v džungli odkrijeta zaklad cesarja Maksimilijana. V zakladu se skrivajo Napoleonovi dnevniki, ki ju vodijo na povsem drug konec sveta, na dalmatinski otok Vis. Tam junaka najdeta staro trdnjavo in v njej – časovni stroj, kar zgodbo dodatno zaplete … Pripoved je pestra, razgibana in zabavna, medtem ko je avtorjev slog svež, preprost in jasen. Lovro s svojim zgledom kaže, da strip za mlade generacije ni izgubil svoje privlačnosti in izrazne moči, ampak ostaja priljubljena umetniška forma in izrazno sredstvo, s katero je moč izpovedovati zanimive in navdihujoče zgodbe.

O AVTORJU:
Lovro Smrekar
(2002), mladi up slovenskega stripa, je izjemno marljiv in ukaželjen mladenič. Svoje mnoge talente kaže ne le na področju stripa, ampak tudi filma, animacije, zgodovine in borilnih veščin. Za seboj ima že kopico samoizdanih fotokopiranih stripovskih albumov.


Strip in ilustracije: Lovro Smrekar / posebna izdaja revije Stripburger / zbirka O / uredil in oblikoval: David Krančan / glavna in odgovorna urednica zbirke: Katerina Mirović / jezikovni pregled: Ana Bogataj / izdajatelj: Forum Ljubljana / tisk: Medium d.o.o., Žirovnica / naklada: 900 / obseg: 24 str. / april 2015.
Publikacija je izšla v sklopu projekta Živel strip! Živela animacija!, ki poteka v sodelovanju med revijo Stripburger in združenjem Vivacomix.
Izdajo je sofinancirala Javna agencija za knjigo RS.