Martin Ramoveš: Astronomi

Astronomi-Naslovnica-Promo

Vizualno-zvočno popotovanje v vesoljske širjave – drugi glasbeni album v stripu Martina Ramoveša!


Glasbeni album v stripu / Forum Ljubljana in Klopotec / zbirka O #17 / marec 2017 / obseg: 72 str. / dolžina: 31:22 min / format: 20 x 20 cm

15,00 Dodaj v košarico

Veveričji junak v iskanju izginulega drevesnega zaveznika potuje po črno-belem stripovskem vesolju, kamor se ob pozni uri zazrejo astronomi in kjer se grdo in lepo znajde v istem blatu. Se bo popotovanje končalo na svetli ali temni strani tega fantastičnega sveta?

Deset pesmi z zgoščenke v prav toliko poglavjih tvori enotno stripovsko pripoved, v kateri prispodobe iz verzov dobijo svojevrstno vizualno podobo. V svetu, polnem simbolov, domišljije in različnih bolj ali manj nenavadnih likov odmevajo akustične in električne kitare, ki v dialogu z izrazitim vokalom včasih zasanjano, drugič z udarnim ritmom dopolnjujejo ekspresivno risbo, s katero so upodobljena skrivnostna prizorišča pesmi.

O AVTORJU:
MARTIN RAMOVEŠ
je stripar in kantavtor. V središču njegovega ustvarjanja je pisanje besedil, katerih izrazno moč preizkuša v stripovskih sekvencah ter v glasbeni interpretaciji. S svojo skupino Martin Ramoveš Band je v preteklosti izdal plošči Zvok dežele (2012) in Nesojeni kavboji (2014); slednja je izšla kot glasbeni album v stripu pod okrijem Stripburgerja in Radia Študent.

PREMIERNA PREDSTAVITEV:
POGOVOR IN KONCERT OB IZIDU ASTRONOMOV

torek, 21. marec 2017, ob 19.00, Vodnikova domačija, Ljubljana

Na svetovni dan poezije, 21. marca 2017, ob 19. uri, vabimo v Vodnikovo domačijo na pogovor in koncert ob izidu novega glasbenega albuma v stripu Astronomi Martina Ramoveša. Krajšemu pogovoru z avtorjem o nastajanju novega glasbeno-stripovskega dvojčka, ki ga bo vodil član uredništva revije Stripburger Bojan Albahari, bo sledila koncertna uprizoritev Astronomov v izvedbi  ustaljenega tria Martin Ramoveš Band (Martin Ramoveš: kitara, vokal; Marko Petrič: bas, vokal; Luka Drobnič: bobni, vokal). Nastop bo pospremila projekcija stripov, nato pa bo med sproščenim druženjem vsem, ki boste želeli, Martin tudi kaj narisal v vaš izvod albuma.

 

O STRIPU:
Veverica v vesolju
, recenzija (Pia Nikolič, Radio Študent, 21.6.2017)

Še si blisk – to je vse, recenzija (Matej Krajnc, SIGIC, 26.3.2017)

Tukaj sem doma, to je moje vesolje. Martin Ramoveš in njegovi Astronomi, članek (Kristina Božič, Večer, 24. 3. 2017)

Na piedestal: Martin Ramoveš – Astronomi, pogovor z Martinom Ramovešom (Jolanda Fele, VAL 202, 3. 4. 2017)

Ars Humana: O(b) nesojenih kavbojih in astronomih, pogovor z Martinom Ramovešom in Bojanom Albaharijem (Tina Kozin, Radio Slovenija Ars, 19. 6. 2017)


Izdajatelja: Forum Ljubljana in Iztok Zupan, Klopotec, s.p.
Avtor besedil in glasbe: Martin Ramoveš (razen Legla je noč: besedilo – Ivan Rob, glasba – Martin Ramoveš).
Vokal, kitare, tolkala: Martin Ramoveš.
Posneto v studiu Klopotec 2016.
Tonski mojster: Iztok Zupan.
Miksanje: Martin Ramoveš in Iztok Zupan.
Masteriranje: Iztok Zupan.
Oblikovanje: David Krančan.
Distribucija: Buča knjigotrštvo.
Izdajo je sofinancirala Javna agencija za knjigo RS.