Martin Ramoveš Band: Rob

Martin-Ramoves-Naslovnica-digitalni-album-web

PREDSTAVITEV NOVEGA STRIPOVSKO-GLASBENEGA ALBUMA
nedelja, 15.  september 2019, ob 20. uri
Kino Šiška (Komuna), Ljubljana

Stripar in glasbenik Martin Ramoveš  se je v novem stripovskem albumu poglobil v življenje in delo pesnika ter satiričnega pisca Ivana Roba (1908–1943), ki obstaja nekje na robu slovenske literarne zavesti. In kot je pri Ramovševih albumih že v navadi, se tudi ta nanaša na glasbo: skupina Martin Ramoveš Band je namreč posnela ploščo uglasbenih Robovih pesmi.

Stripovsko-glasbeni album bo premierno predstavljen v nedeljo, 15. septembra ob 20. uri v ljubljanskem Kinu Šiška. Večer bo uvedel krajši pogovor z avtorjem o nastajanju stripa. Sledil mu bo koncert, pospremljen s projekcijo izsekov iz stripa. Po koncertu bo avtor še povsem sveži album tudi podpisoval.

Vabljeni na večer stripa, poezije in glasbe!

Moderatorka pogovora: Pia Nikolič
Martin Ramoveš Band: vokal, kitara: Martin Ramoveš / bas, spremljevalni vokal: Marko Petrič / bobni, spremljevalni vokal: Luka Drobnič / klaviature, klavir: Žiga Lovšin / spremljevalni vokal: Tina Petrovčič
Vizualije: Kristina Kokalj


Organizacija: Kino Šiška v sodelovanju s Stripburgerjem/Forumom Ljubljana in založbo Celinka. Dogodek poteka v okviru praznovanja 10. obletnice Kina Šiška.
Vstop prost.