Martin Ramoveš: ROB

 

spletni pogovor z Martinom Ramovešem
četrtek, 14. 1. 2021, ob 20. uri
Galerija Salsaverde, Izola (FB in YT kanal)

 

Tudi izolska Galerija Salsaverde svoj obrazstavni program seli na splet.  V četrtek, 14. januarja, ob 20. uri se bo tako predstavil avtor aktualne razstave, stripar in kantavtor Martin Ramoveš, ki se je v zadnjem obdobju posvetil raziskovanju življenja in dela satiričnega pisca Ivana Roba. Rezultat njegovega dela je album Rob – zbadljivi poet v stripu in glasbi. Gre za stripovsko biografijo Roba v knjižni obliki, pospremljeno z desetimi uglasbitvami Robovih pesmi.

Satirični pisatelj in pesnik Ivan Rob, rojen v Trstu (1908–1943), je v boemski družbi svoje generacije slovel kot zbadljivi šaljivec iskrivega značaja, ki je s svojim nenadkriljivim humorjem pogosto nasmejal svoje sodobnike. Najraje se je loteval šaljivih predelav Jurčiča, Prešerna, Trubarja in drugih pesnikov in pisateljev, tako da je njihova dela aktualiziral ter s tem opozarjal na različne aktualne probleme svojega časa.

Z Martinom se bo pogovarjal umetniški vodja galerije in kustos Miha Erič. Na ogled in posluh bo na  FB strani in YT kanalu Galerije Salsaverde.

Razstavo originalov iz stripa v Galeriji Salsaverde (Gramscijeva ulica 4, Izola) si boste lahko ob morebitnem sproščanju ukrepov v živo ogledali do 31. januarja.