Martin Ramoveš v Ilirski Bistrici

V torek, 1. junija 2021, ob 11. uri se bo na OŠ Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici odvila prireditev ob zaključku bralne značke za učence od 6. do 9. razreda. Častni gost prireditve bo stripar Martin Ramoveš, ki bo učencem pobližje predstavil svoje stripovsko ustvarjanje, V šolski knjižnici bo na ogled tudi razstava stripovskih publikacij, na kateri bo častno mesto imel Stripburger s svojimi izdajami. Aktivnosti Stripburgerja bo predstavila Katerina Mirović, soustanoviteljica in članica uredništva revije.

O AVTORJU:

Martin Ramoveš je avtor stripov in kantavtor. Raziskuje možnosti povezovanja glasbe, poezije in stripa. Leta 2015 je zaključil študij likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer je za svoje diplomsko delo Pesem v stripu prejel tudi fakultetno Prešernovo nagrado.

Pod okriljem Stripburgerja je objavil tri stripovsko-glasbene albume – Nesojeni kavboji (2014), Astronomi (2017) in Rob (2019), jeseni pa se obeta njegov nov stripovski album z naslovom Kontrabantarji, ki poetične elemente združuje z elementi vesterna.


Dogodek je del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Foto: OŠ Antona Žnideršiča, Ilirska Bistrica