Matevž Bervar: Knjiga od hudiča

Knjiga_od_hudica_Matevz_Bervar-Naslovnica-Promo

Coprnica, Satan in knjiga, ki je ni – pravi recept za razburljiv mini stripovski prvenec!


mini album, zbirka O, april 2019, format: A6, 32 barvnih str.

2,00 Dodaj v košarico

Nekje, Bogu za hrbtom, stanuje v majhni koči na drevesu coprnica Katarina Mantikora Salamenska IV. (po domače Katka). Da bi potešila svojo neizmerno radovednost, svoje dneve preživlja v izvajanju magičnih obredov. Kornelij, demon v podobi sove, ji pri tem pomaga in deli neprecenljive (čeprav pesimistične) nasvete. Tako je naneslo, da je Katka naletela na samega gospodarja pekla, Satana. Ta je imel v lasti knjigo, ki se je zdela Katki neznansko zanimiva. Kljub Kornelijevim svarilom si jo je izposodila in zanjo zastavila svojo dušo. Vse bi se srečno končalo, če ne bi knjiga nekega

O AVTORJU:
Matevž Bervar
(2002) je dijak Gimnazije Celje – Center in ponosni pripadnik 2. d. V prostem času riše, igra videoigre, prebira mešanico svetovnih klasikov in obskurnih fantazijskih avtorjev, nastopa v ŠILI, vodi Temnice & Zmaje ter premleva osnovna vprašanja človeškega obstoja.


Strip: Matevž Bervar / posebna izdaja revije Stripburger / zbirka O / mentor: David Krančan / uredila: David Krančan in Ana Bogataj / prelom: David Krančan / jezikovni pregled: Ana Bogataj / izdajatelj: Forum Ljubljana / tisk: Medium, d. o. o., Žirovnica / obseg: 32 str. / april 2019 / Publikacija je izšla v sklopu projekta Živel strip! Živela animacija!, ki poteka v sodelovanju med revijo Stripburger in združenjem Vivacomix. / cena: 2 € / Izdajo je sofinancirala Javna agencija za knjigo RS.