Matija Medved: Fontana

Fontana_Matija_Medved-Naslovnica-Thumbnail

Preprost in igriv mini strip, ki brez besed pokaže na humorno plat vsakdanjih peripetij naključnih mimoidočih!


mini album, zbirka O #19, april 2017, format: A6, 24 barvnih str.

1,50 


RAZPRODANO!

V okviru projekta Živel strip! Živela animacija!, ki poteka v sodelovanju med revijo Stripburger in italijanskim združenjem Vivacomix, smo dočakali tudi prvi uradni mini stripovski prvenec Matije Medveda z naslovom Fontana, v katerem se na mestnem trgu odvije situacijska komedija zmešnjav, ki brez besed pokaže na humorno plat vsakdanjih peripetij naključnih mimoidočih. Izrisana je v značilnem Medvedovem slogu z uporabo barvic, občutkom za prostor in detajle ter veščim obvladovanjem ritma pripovedi.

O AVTORJU:
Matija Medved
(1990) je ilustrator, ki zaključuje podiplomski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Osredotočen je na risanje, slikanje, ilustracijo in grafično oblikovanje. Bil je redni sodelavec družbenokritičnega časopisa Tribuna, za katerega je leta 2013 ilustriral obsežno moderno pravljico Zmaji v banji. Zanjo je na 11. bienalu slovenske ilustracije prejel plaketo Hinka Smrekarja. Pred kratkim je ilustriral posthumno izdajo poezij Toneta Pavčka Domu in rodu ter likovno opremil preddverje Lutkovnega gledališča Ljubljana. Njegova dela so bila razstavljena na več skupinskih razstavah v Narodni galeriji, Cankarjevem domu, Jakopičevi galeriji, Meštrovič pavilijonu.


Strip: Matija Medved / posebna izdaja revije Stripburger / zbirka O / uredila: Tanja Skale in David Krančan / prelom: David Krančan / izdajatelj: Forum Ljubljana / tisk: Medium d.o.o., Žirovnica / naklada: 600 / obseg: 24 str. / april 2017.
Publikacija je izšla v sklopu projekta Živel strip! Živela animacija!, ki poteka v sodelovanju med revijo Stripburger in združenjem Vivacomix.
Izdajo je sofinancirala Javna agencija za knjigo RS.
Save

Save

Save