Mina Pavlin Nardin: Zadnji med golobi

Mini stripovski prvenec – golobi, zombi virus in obilo akcije!


mini album (v okviru projekta Živel strip! Živela animacija!), zbirka O, april 2024, format: B6, 24 barvnih str., 2 €

2,00 Dodaj v košarico

Tudi letos začetek nove sezone Stripburgerjevih stripovskih izdaj oznanja mini album udeleženke natečaja Živel strip! Živela animacija!, ki je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem. Tokrat ga je ustvarila Mina Pavlin Nardin, dijakinja 2. letnika umetniške gimnazije na SŠOF in precej družabna srednješolka, ki se najbolje počuti v svojem svetu fantazijske risbe in glasbe. Pod mentorstvom izkušenega striparja Davida Krančana je ustvarila svoj stripovski prvenec Zadnji med golobi, v katerem je pokazala, da zelo dobro obvlada tako risanje kot oblikovanje stripovske pripovedi.

V stripu spoznamo Sanjo in Grega, dva goloba, ki sta ustvarjena drug za drugega. Pred kratkim sta si pod streho stare meščanske vile uredila domovanje ter iz njega naredila prijeten dom. V njem uživata v rutini vsakdana, vse dokler ne odjekne izredna novica, da je iz laboratorija ušel zombi virus … Kako bo ta vplival na njuno življenje in ali bosta lahko še kdaj v miru pozobala svoj priljubljen zajtrk iz mešanice sončničnih semen in prosa, prelitega s toplim mlekom?

 


Strip: Mina Pavlin Nardin / Posebna izdaja revije Stripburger / Zbirka O / Uredil: David Krančan / Izdajatelj: Forum Ljubljana / Tisk: Medium, d. o. o., Žirovnica  / Obseg: 24 str. / April 2024
Izdajo sofinancira javna agencija za knjigo RS.
Publikacija je izšla v sklopu projekta Živel strip! Živela animacija!, ki poteka v sodelovanju med revijo Stripburger in združenjem Vivacomix.