O stripu, medvedih in etiki živali

Knjigarna Azil in Stripburger vabita na pogovor o stripu in etiki živali. Dogodek smo si zamislili kot srečanje dveh knjig, knjige Tomaža Grušovnika Etika živali: o čezvrstni gostoljubnosti in brezbesednega stripa Sin očeta medveda francoskega avtorja Nicolasa Presla.

Pogovor bo v torek, 30. maja ob 19. uri v knjigarni Azil (Novi trg 2, Ljubljana).

Nemi roman v stripu, ki navdušuje s svojo sugestivnostjo in pripovedno močjo, odpira številna vprašanja in ponuja različne možnosti interpretacije. Likovni vzori iz kubizma, nadrealističnih kolažev in umetnosti med obema vojnama so združeni v samosvojo vizualno pripoved, ki prinaša poetično in pretresljivo zgodbo o iskanju identitete ter sobivanju človeka in živali. Vprašanja in etične dileme, ki jih odpira strip, bomo poskušali povezati z vsebino knjige Etika živali in z razmislekom o čezvrstni gostoljubnosti ter razmerju med živalskim in človeškim svetom.

Sodelujejo filozof in avtor knjige Etika živali Tomaž Grušovnik, publicist in član uredništva revije Stripburger Bojan Albahari ter avtorica spremne besede k stripu Sin očeta medveda Ana Bogataj.

nicolas_presl_007

Prireditve v organizaciji Knjigarne Azil podpira Javna agencija za knjigo RS (JAK).

Video posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj:
https://www.youtube.com/watch?v=dUsAXdxHZ00

Save

Save

Save

Save