Obiščite nas na knjižnem sejmu!

Začenja se 31. slovenski knjižni sejem in na njem bo tudi letos prisoten Stripburger. Med 25. in 29. novembrom nas obiščite na sejemski stojnici v II. preddverju Cankarjevega doma. Obljubljamo, da se bo le-ta šibila tako od svežih kot že dodobra uležanih stripovskih poslastic po še posebej prijaznih sejemskih cenah!

Še posebej izpostavljamo trojico jesenskih stripovskih novosti:

Andrej Štular: Kronike

stular_kronike_naslovka_Layout 1

Andrej Štular je za Kronike več kot 20 let zbiral izrezke iz časopisnih kronik z najbolj bizarnimi dogodki. Na tej podlagi je svobodno ustvaril niz zgodb, ki na hudomušen način prikazujejo človeka v njegovem spopadu s svetom okrog njega. Dokument duha našega časa, a tudi zabavno in navdihujoče branje.

Marijan Pušavec in Jakob Klemenčič: Alma M. Karlin, svetovljanka iz province

Alma-naslovnica-promo
Marijan Pušavec je temeljito raziskal in napisal, Jakob Klemenčič pa narisal biografijo najbolj znane slovenske popotnice in pisateljice Alme Karlin. V stripu Alma M. Karlin, svetovljanka iz province boste lahko nazorno spoznali to pogosto spregledano, a nadvse zanimivo osebnost iz slovenske kulturne zgodovine.


David Krančan: Pijani zajec

krancan_pijani_zajec_nasl
Davida Krančan je po lanski adaptaciji rezijanske pripovedke o Grdini letos narisal 56-stranski strip z naslovom Pijani zajec. Pretresljivo in poučno zgodbo o zajcu, ki se ga je pošteno nacedil, je avtentično prenesel v nov medij, jo osvežil in pokazal, da je še vedno aktualna.


: : : : : STRIPBURGER V ŽIVO! : : : : :

Četrtek, 26. 11. 2015, ob 11:30, Forum za obiskovalce (II. preddverje Cankarjevega doma)
Od rezijanskih ljudskih pravljic do črne kronike v stripu: pogovor z avtorjema stripov Davidom Krančanom in Andrejem Štularjem o njunem ustvarjanju in svežih izdajah, kot so Zverinice iz Rezije v stripu, Pijani zajec in Kronike (povezuje Bojan Albahari)
Četrtek, 26. 11. 2015, ob 12:00, Forum za obiskovalce (II. preddverje Cankarjevega doma)
Alma M. Karlin, svetovljanka iz province: predstavitev biografije v stripu Alme Karlin ter pogovor z avtorjema Marijanom Pušavcem in Jakobom Klemenčičem (povezuje Bojan Albahari).

Po pogovoru se bodo avtorji mudili še na naši stojnici, kjer vam bodo stripe z veseljem tudi podpisali in porisali.


: : : : : GLASUJTE ZA NAS! : : : : :

Naše lanskoletne izdaje na letošnjem knjižnem sejmu žanjejo pohvale! Zverinice iz Rezije v stripu Kaje Avberšek, Davida Krančana in Andreja Štularja se potegujejo za Veliko nagrado SKS – Knjiga leta 2015. O tem, kdo jo dobi, odločajo obiskovalci sejma. Zatorej pridite in glasujte za naše Zverinice!

To pa še ni vse: Grdina Davida Krančana in Leteča lesica Kaje Avberšek sta skupaj z dolgometražnim stripovskim prvencem Tanje Komadina Fino kolo tudi med letošnjimi dobitniki Zlate hruške, znaka za kakovost otroških in mladinskih knjig.