Plečnik in pika.

PREDSTAVITEV STRIPA IN PODPISOVANJE:
torek, 14. 12. ob 19.00 // Strip.art.nica Buch, Cesta v mestni log 55 (TPC Murgle), Ljubljana

ODPRTJE RAZSTAVE IN POGOVOR:
četrtek, 16. 12. ob 18.00 – odprtje razstave // Mestna knjižnica Kranj (panoji in vitrine v pritličju knjižnice)
četrtek, 16. 12., ob 18.30 – pogovor z avtorjema / Mestna knjižnica Kranj (dvorana in v ŽIVO na Youtube kanalu knjižnice)


Zgodovinar BLAŽ VURNIK in stripar ZORAN SMILJANIĆ sta se po stripovski biografiji Cankarja lotila še enega velikana slovenske kulture in v novem biografskem stripu Plečnik (in pika) predstavila življenje in delo znamenitega arhitekta. Plečnik nam v stripu zgodbo o svojem življenju pripoveduje sam ter pred nas postavlja svoj pogled na to, kdo je bil in kaj vse je ustvaril.

V torek,  14. decembra ob 19.uri bosta avtorja strip predstavila zbranim stripoljubcem v ljubljanski Strip.art.nici Buch, v četrtek, 16. decembra ob 18. uri pa v Mestni knjižnici Kranj, kjer bo odprtju razstave sledil pogovor z avtorjema, ki ga boste lahko v živo spremljali tudi na YouTube kanalu knjižnice. Pogovor bo vodil tv voditelj in novinar Toni Cahunek.

Stripovska biografija je izšla v sodelovanju Muzeja in galerij mesta Ljubljane in Foruma Ljubljana oz. revije Stripburger ob bližajoči se 150-letnici rojstva Jožeta Plečnika v letu 2022.

Prijazno vabljeni!