Rdeči alarm za vedno!

rdeci_alarm

Brezčasna klasika par excellence: četrti ponatis Lavričevega kultnega stripa o ljubljanski punkovski sceni!


Zbirka Republika Strip, druga, dopolnjena izdaja, 4. ponatis: dec. 2023,  96 čb str., mehka vezava

15,00 Dodaj v košarico

RDEČI ALARM je med domačimi poznavalci stripa najbolj cenjeni album TOMAŽA LAVRIČA, tako rekoč kultno čtivo. V prvi vrsti je to Lavričev hommage ljubljanski pankovski sceni zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja. Prav tako pa lahko v tem stripu uživajo bralci, ki znajo ceniti preprosto, nepretenciozno, vendar zelo življenjsko zgodbo o odraščanju, uporništvu in nostalgiji, ali pa jih navdušujeta Lavričeva realistično-karikirana risba ter dinamična stripovska pripoved.

Jure alias Krt, nekdanji bobnar benda Rdeči alarm, zdaj pa že dolgo vzoren državljan, mož in oče, se z nostalgijo spominja zlatih časov ljubljanske scene z začetka osemdesetih let, ko je uporna generacija “otrok socializma” prekrokala mladost ob hladnih ženskah, mlačnem pivu in vročih ritmih panka. Oi! Oi! Oi!

Zdaj je album doživel že četrti ponatis, vmes pa ga je spoznal tudi širni svet – francoski prevod albuma je pod naslovom Alerte Rouge leta 2029 izšel pri založbi Éditions çà et là ter bil nominiran za nagrado Prix du patrimoine na najprestižnejšem stripovskem festivalu v Angoulêmu! Oi! Oi! Oi!

 “Mojstrovina o odraščanju v pankovskih časih. Čeprav Lavrič tega pankovstva nikoli ni prerastel, še danes se skriva v njem mali anarhist.
– Zoran Smiljanić

Rdeči alarm ima neverjetno moč preživetega … Vsrka me vase, me ne izpusti in na koncu me gane. Malo remek delo, ni kaj, preteklost, izoblikovana, da traja.
– Darko Macan, Q

Po Magni purgi prva klasika naše moderne stripovske literature. Zrelo za kresnika. Zrelo za obvezno čtivo.
– Igor Vidmar