Ruben Gombač: Afrika je v meni

Odštekani avtobiografski mini stripovski prvenec!


mini album, zbirka O, marec 2022, format: A6, 24 str.

2,00 Dodaj v košarico


Mini album Afrika je v meni se ponaša z eksperimentalnim pristopom in uporabo zanimivo odštekane tehnike. Enajstletni Ruben Gombač, eden od nadobudnih nagrajencev natečaja Živel strip! Živela animacija!, je ustvaril strip, kakršnega si do sedaj nismo znali niti predstavljati – narisal ga je namreč kar na svoje telo.

Kratki avtobiografski strip je tako sestavljen iz fotografij risb na njegovi koži, ki so kombinirane z besedilom, zato končni izdelek resnično predstavlja nekaj posebnega. V njem avtor samemu sebi postavlja številna vprašanja o tem, kje v njem se skriva Afrika.

 

O AVTORJU:
Ruben Gombač (2011) je rojen v Kumasiju, v Gani. V Slovenijo je poletel, ko je bil star deset mesecev. Že deset let je Slovenec. Ruben pleše, igra klavir in ima rad matematiko, stripe in jazz. Pravi, da ne zna risati. Ko bo velik, bo morda učitelj.

 


Strip: Ruben Gombač / posebna izdaja revije Stripburger / zbirka O / mentorirala: Ivana Djilas, uredila: Katerina Mirović / jezikovni pregled: Ana Ugrinovič / izdajatelj: Forum Ljubljana / tisk: Medium, d. o. o., Žirovnica / obseg: 24 str. / marec 2022 / Izdajo sofinancira Javna agencija za knjigo RS. / Publikacija je izšla v sklopu projekta Živel strip! Živela animacija!, ki poteka v sodelovanju med revijo Stripburger in združenjem Vivacomix.