Saša Kerkoš: Skrivalnice / Hiding

Kaj vse se skriva v krošnjah dreves in na travniku? Dvojezična knjižica vprašanj v slovenščini in angleščini, ki nas uči razumevanja vizualne pripovednosti.


Zbirka Minimundus #19, december 2019, 56 barvnih str., format: 16,5 x 21 cm, slovenščina in angleščina, trda vezava.

9,00 Dodaj v košarico

Kaj vse se skriva v krošnjah dreves in na travniku? Kje se skrivajo ptice in kje lisica s kosmatim repom? Kaj pa prijatelji? Dvojezična knjižica vprašanj v slovenščini in angleščini je namenjena predšolskim otrokom in njihovim staršem, pa tudi vsem otrokom po duši, ki cenijo radovednost, navihanost in humor. Uči nas razumevanja vizualne pripovednosti v podobah brez besed, na katerih se skriva marsikaj neznanega in zanimivega. Idealna popotnica za vstop v stripovsko književnost!

O AVTORICI:
Saša Kerkoš je oblikovalka, ilustratorka, grafičarka, striparka in mentorica različnih delavnic. Diplomirala je iz vizualnih komunikacij na ljubljanski ALUO, nato pa se izobraževala še v Helsinkih in Zagrebu. Za njeno delo je značilno drzno eksperimentiranje na mejnih področjih med sekvenčno umetnostjo in ilustracijo. Pri Stripburgerju je objavila več izdaj: stripovsko slikanico Fimipidipi in pot do srca (2006), eksperimentalni stripovski dnevnik Enoletnica/YearBook (2009), nastal v sodelovanju z Mino Fino, ter Kurentove dnevne refleksije (2016), zbirko vizualnih interpretacij tega mitološkega lika. Med drugim je tudi ustanoviteljica in idejna vodja Bienala neodvisne ilustracije.

O STRIPU:
Urška Bračko, Skrivalnice/Hiding, Bukla 152, 2020
Tanja Mojzer: Skrivalnice, prispevek na portalu Bansi, 28. 1. 2020


Posebna izdaja revije Stripburger / izdajatelj: Forum Ljubljana / glavna in odgovorna urednica zbirke Minimundus: Katerina Mirović
Besedila, risba in oblikovanje: Saša Kerkoš
Prevod in priredba: Saša Kerkoš
Jezikovni pregled: Sunčan Stone, Ben Witherick (angleščina), Ana Bogataj
(slovenščina)
Uredili: Katerina Mirović, Ana Bogataj
Obseg: 56 strani
Cena: 9 €
Izdajo je sofinancirala Javna agencija za knjigo RS.