Sejem vabi!

STRIPBURGER NA 35. SLOVENSKEM KNJIŽNEM SEJMU 2019
od 26. novembra do 1. decembra 2019, Bazar malih založnikov, Cankarjev dom (2. preddverje), Ljubljana


PRIVOŠČITE SI STRIP!

Našo mini stojnico z maksi ponudbo po nadvse prijaznih sejemskih cenah boste tudi tokrat našli v sklopu Bazarja malih založnikov v najglobljem podzemlju Cankarjevega doma (2. preddverje)!

Med letošnjimi udarnimi novostmi velja izpostaviti stripovsko-glasbeni album Rob: zbadljvi poet v stripu in glasbi Martina Ramoveša, ki se je tokrat poklonil življenju in delu danes nekoliko pozabljenega, a zato le še bolj intrigantnega satirika in pesnika Ivana Roba, vse željne drznih vizualnih poslastic in bizarnega humorja pa bo zagotovo pritegnil Fant moj belgijskega zvezdnika alter-stripa Oliverja Schrauwna.

Letošnje leto lahko brez slabe vesti razglasimo tudi za leto ponatisov – ponatisnili smo namreč kar 5 zimzelenih hitov iz naše stripovske zakladnice, ki ne smejo umanjkati na domači knjižni polici:

Blaž Vurnik & Zoran Smiljanić: Ivan Cankar: Podobe iz življenja – poglobljena in poučna, a tudi nebrzdana in zabavna stripovska biografija velikana slovenske moderne, lani ovenčana z nagrado Knjiga leta 2018!

Marijan Pušavec & Jakob Klemenčič: Alma M. Karlin, svetovljanka iz province – stripovski poklon življenju in delu pisateljice, svetovne popotnice, poliglotke in znamenite Celjanke!

David Krančan: Pijani zajec – rezijanska pripovedka, o tem, kako zajec preživel božič, v mojstrski stripovski preobleki!

Tomaž Lavrič: Rdeči alarm – hommage ljubljanski pankovski sceni & mojstrovina o odraščanju, uporništvu in nostalgiji!

Marjan Manček: Hribci kremeniti – druga, dopolnjena izdaja Mančkovih zimzelenih stripov o zgodah in nezgodah prazgodovinske družine, ki prinaša tudi 8 dodatnih zgodb, ob katerih se boste zabavali tako najmlajši kot tudi starejši bralci!

Seveda pa se bo naš štant šibil tudi pod težo drugih, nič manj odličnih izdaj iz našega programa.
Kar je res, ni laž: za vsakogar se najde ravno pravi strip!


 

STRIPBURGER V ŽIVO!

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite tudi na nedeljskem pogovoru v sklopu Debatne kavarne:

Ivan Rob (1908–1943): odkrivanje pozabljenega literata
pogovor v Debatni kavarni
nedelja, 1. december ob 16. uri, Cankarjev dom, Ljubljani

Poznate šaljive predelave Jurčiča, Prešerna in drugih literatov, v katerih je pesnik in pisatelj Ivan Rob s kritično ostjo in humorjem dregal v probleme svojega časa? Vas zanima več o njegovih delih in o tem, zakaj je njegovo življenje zanimivo za stripovsko upodobitev in kako njegova poezija odmeva v glasbi?
Z gosti, literarno zgodovinarko dr. Vito Žerjal Pavlin, slikarjem in pisateljevim nečakom Ivanom Robom, pisateljevo nečakinjo Lavro Rob in Martinom Ramovešem, avtorjem stripovskega in glasbenega albuma Rob – zbadljivi poet v stripu in glasbi se bo v Debatni kavarni na 35. Slovenskem knjižnem sejmu pogovarjala Ana Bogataj, članica uredništva revije Stripburger.

Se vidimo!


Za vsa stripovska priporočila, nakupe ali zgolj klepet vam bo naša uredniška ekipa na voljo po sledečem urniku:

TO, 26. novembra, od 12. do 20. ure
SR, 27. novembra, od 9. do 20. ure
ČE, 28. novembra, od 9. do 20. ure
PE, 29. novembra, od 9. do 22. ure
SO, 30. novembra, od 9. do 22. ure
NE, 1. decembra, od 9. do 18. ure

Vstop na sejem in Debatno kavarno je brezplačen.