Strip v tisk!

3-dnevna delavnica risanja in tiskanja stripa
mentorji: David Krančan, Andrej Štular (strip), Slavko Pavlin (tisk)
Mednarodni grafični likovni center, Ljubljana // 11.–23. april 2015

Tridnevna delavnica, ki sta jo organizirala ljubljanski Mednarodni grafični likovni center in revija Stripburger, je ponudila vpogled v ustvarjalnost na področju stripa in grafične umetnosti. Delavnica je poleg stripovskega ustvarjanja obsegala tudi delo v tiskarskem ateljeju pod budnim očesom izkušenih mentorjev. Udeleženci so se sprva seznanili z različnimi tiskarskimi tehnikami, svoj strip pa nato v ateljeju MGLC tudi odtisnili v tehniki dvobarvnega sitotiska. Cilj delavnice je bil ustvariti skupinski stripovski album, ki ga je vsak udeleženec prejel v dveh izvodih.

Delavnica je bila namenjena mladim nad 11. letom starosti, ki premorejo določene izkušnje pri ustvarjanju stripov.

 

DSC_0173DSC_0174

DSC_0176DSC_0179

O MENTORJIH:

Slavko Pavlin, tiskarski mojster
Specialist za grafične tehnike sitotiska, litografije, itd. Ima večletne mentorske izkušnje pri izvajanju demonstracij in delavnic, vodi tečaje grafičnih tehnik in mojstrske delavnice sitotiska.

Andrej Štular, mentor za strip
Vse od sredine osemdesetih let ustvarja na področju stripa, ilustracije, kiparstva, oblikovanja lutk in scenografije, slikarstva, fotografije in filma. Redno vodi delavnice stripa in izdelave lutk.

David Krančan, mentor za strip
Zaključil je študij vizualnih komunikacij na oddelku za oblikovanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Pri svojem ustvarjanju se osredotoča na ilustracijo in risbo v oblikovanju.