Stripburger 2017 | naročniški paket

stripburger-2017-gipi

Martin Ramoveš: Astronomi (marec 2017); Ana Štular: Enodnevnica (april 2017); Matija Medved: Fontana (april 2017); Tanja Komadina, Matej Lavrenčič in Miha Ha: Tri ljudske v stripu (maj 2017), Stripburger #69 in #70 (maj in november 2017), Gipi: Dežela potomcev (september 2017), 9 publikacij, cca. 650 str. 33 eur

33,00 

Pred davnimi 25. leti je na plano prvič pokukala revija Stripburger, ki še vedno ostaja zvesta sama sebi in iskanju vedno novih stripovskih avtorjev in inventivnih pristopov, drugačnih možnosti izrabe stripovskega medija, predvsem pa raznolikosti. Kakovost tudi v letu 2017 ostaja edina omejitev in to velja tako za naše knjižne kot revijalne izdaje!

Letošnjo založniško sezono otvarja Martin Ramoveš z novim glasbenim albumom v stripu Astronomi, ki vabi na fantastično vizualno-zvočno popotovanje v skrivnostne vesoljske širjave!

V okviru projekta Živel strip! Živela animacija! izide mini album osnovnošolke Ane Štular, ki navdušuje s simpatično risbo in posrečenimi domislicami. Glavna junakinja stripa Enodnevnica je trdoživa muha, ki živi več kot en dan. Končno pa smo dočakali tudi prvi uradni mini stripovski prvenec Matije Medveda z naslovom Fontana, v katerem se na mestnem trgu odvije situacijska komedija zmešnjav, ki brez besed pokaže na humorno plat vsakdanjih peripetij naključnih mimoidočih.

Priljubljene Zverinice iz Rezije v stripu dobivajo nadaljevanje v obliki treh čisto svežih in ličnih malih knjižic, ki jih bodo še posebej veseli najmlajši stripovski bralci. K brkljanju po bogati zakladnici ljudskega slovstva smo tokrat povabili tri odlične stripovske avtorje, ki so izbranim zgodbam nadeli stripovsko preobleko. Zakaj se psi vohajo? boste izvedeli v stripu, ki ga je po istoimenski basni narisala Tanja Komadina. Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš je nauk slovenske ljudske pravljice o očetu in sinu, ki gresta prodat osla na semenj in ki jo je v stripu upodobil Miha Ha. Prevzetna opica pa je glavna in najlepša med vsemi stripovskimi junakinjami in junaki, navdušena nad sabo in nad dejstvom, da jo je Matej Lavrenčič izbral za upodobitev v svojem stripu po istoimenski basni.

Častno mesto v Ambasadi strip bo letos zasedel kultni italijanski stripovski avtor Gipi s svojim najnovejšim postapokaliptičnim romanom v stripu Dežela potomcev, v katerem nezmotljivo artistična, gipijevsko dosledna in vizualno pismenemu bralcu zelo všečna črno-bela risba s spretnim kadriranjem in bogato ekspresivnostjo brezšivno podpira zanimivo zgodbo, ki načenja univerzalna vprašanja človeškosti, identitete posameznika in njegove vloge v svetu.

Častitljivi srebrni jubilej revije Stripburger bomo počastili z ognjemetom raznolikih stripov, razširjeno barvno sredico in z izbranimi avtorji na platnicah tako v pomladanski kot jesenski številki ter za piko na i dodali še kakšen intervju z vidnimi imeni tako domače kot svetovne stripovske scene in recenzijo. Zaenkrat vam izdamo le, da bomo podrobno zaslišali domačega striparja Gašperja Rusa, pa francosko underground risarko Caroline Sury, ki nas bo konec leta z razstavo obiskala v Ljubljani, v sodelovanju s tujimi obveščevalci pa vam bomo razkrili živahno dogajanje na mladi španski striparsko-zinarski sceni. Pustite se presenetiti!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
LETNA NAROČNINA NA STRIPBURGER 2017

Še je čas!
Za prijaznih 33 evrov lahko prejmeš vseh 9 letošnjih izdaj direktno v domači poštni nabiralnik. Če želiš postati naš naročnik, pošlji svoje podatke (ime, priimek, naslov za pošiljanje in naslov plačnika, če ni isti kot naslovnik, kontakt) na burger@mail.ljudmila.org in pošljemo ti predračun z vsemi podatki.

Namig: naročnina na Stripburger je tudi super darilo!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Izdaje Stripburgerja sofinancira Javna agencija za knjigo RS.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save