Stripburger 2018: naročniški paket

sb_2018

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Stripburger #71 in #72; Sanja Pocrnjić: Jezen, jezen škrat; Kaja Avberšek: Mile ♥ disko; Matej Kocjan Koco: Drug drugemu drug; Marko Kociper: Jazbec in tretji svet. Ogenj v očeh; Domen Finžgar: Spiederman; Muñoz & Sampayo: Joe’s bar, 8 publikacij, cca. 650 str., 33 EUR
(brez dodatnih stroškov poštnine!)
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

33,00 

Pomlad je tu in z njo je vzklil tudi nov letnik Stripburgerjevih rednih in posebnih izdaj, ki znova prinaša raznolik nabor stripovskih poslastic za najrazličnejše stripovske okuse.

V rednih revijalnih izdajah (Stripburger #71 in #72) tudi tokrat napadamo sveža žarišča in brsteče stripovske scene, odkrivamo nove avtorje in nepoznana imena ter vam predstavljamo obsežno bero raznolikih stripov s pisano sredico, od katere se bo letos kar cedilo! Široko mednarodno zasedbo bomo okrepili s stripi domačih gostov, med prvo in zadnjo platnico pa dodali še intervjuje in kakšno recenzijo ter seveda novost vse od lanskoletne jubilejne cifre: poster! Zaenkrat vam izdamo le toliko, da se bomo v spomladanski številki pogovarjali z Izarjem Lunačkom in zaslišali barvitega nemškega ustvarjalca Ataka. Pričakujte veliko in dobili boste še več!

atak-tintin

Stripburger #71, ilustracija: Atak

V okviru projekta Živel strip! Živela animacija!, s katerim spodbujamo in novačimo mlade stripovske sile, je luč sveta že ugledal mini prvenec Sanje Pocrnjić o malem gozdnem škratu, ki opravlja nadvse odgovorno delo nižjega varuha gozda in se pri tem skoz in skoz jezi. Ravno prav hudomušno branje!

pocrnjic_skrat

Sanja Pocrnjić: Jezen, jezen škrat

Kaja Avberšek je v svojem značilnem stripovskem jeziku zakrivila nagajiv in subtilno humoren stripovski album o nenavadnih dogodivščinah rahlo podivjanega mini moža Mileta, ki živi v trebuhu svoje mame skupaj z veliko disko kroglo, jamskimi konji in bizoni ter še čem. DJ Mile in da Stripburger haus!

Kaja_a_mile

Kaja Avberšek: Mile ♥ disko

Še bolj resne tematike pa se je v novem albumu lotil že prekaljeni stripar Matej Kocjan Koco, ki se sprašuje, ali je naša prihodnost res v rokah tistih, ki sejejo jezo in sovražni govor na vse strani, ali pa je odvisna predvsem od nas in naše človeškosti in jo lahko tako sooblikujemo tudi sami. Qui tacet consentit.

koco_europola

Matej Kocjan Koco: Drug drugemu drug

Naš stari znanec Jazbec se vrača s še bolj žarečim ognjem v očeh in s tisto neugnanostjo, zaradi katere ga imamo radi. Le kaj vse se mu bo pripetilo tokrat, boste izvedeli v prvem delu druge trilogije Marka Kocipra. Verjemite nam na besedo, odbitih dogodivščin zagotovo ne bo manjkalo!

Marko Kociper: Jazbec in tretji svet. Ogenj v očeh

Z veliko radovednostjo lahko pričakujemo tudi nov stripovski podvig Domna Finžgarja, ki obljublja neklasični triler, v katerem ni oblačkov. Strip, ki opisuje tisto, čemur pravimo onkraj verjetnega. Tako resničen je, da si ga ni bilo mogoče izmisliti. Mi že strižemo z ušesi!

Domen Finžgar: Spiederman

Ambasada Strip bo postala bogatejša za še eno zimzeleno mednarodno poslastico, kultno noir klasiko legendarnega stripovskega tandema Muñoz & Sampayo, ki se dogaja v zakajeni in temačni beznici, označeni s svetlečim neonskim napisom Joe’s bar, kjer svoje začasno pribežališče sredi New Yorka iščejo bolj ali manj izgubljeni stripovski liki. Obvezno čtivo za vse stripovske sladokusce!

Muñoz & Sampayo: Joe’s bar

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
In še (izven naročniški) bonbonček za povrh: posebna stripovska izdaja posvečena velikanu slovenske moderne, ki se ga letos slavi in časti vse povprek. A Cankar ni le brezmadežna in lepo počesana podoba z metuljčkom in mogočnimi brki, ki na nas zre iz šolskih učbenikov, niti samo podoba ponosnega umetnika v pižami in s kahlo na glavi namesto klobuka kot na eni od karikatur Hinka Smrekarja, ampak tudi vse tisto vmes. Ivan Cankar ima nešteto podob. Večplastnost pisateljeve osebnosti, podobe iz njegovega življenja in dela sta v strip, ki ga bomo izdali skupaj z Muzejem in galerijami mesta Ljubljana, ujela zgodovinar Blaž Vurnik in prekaljeni stripar Zoran Smiljanić. »Oj, prijatelji, ljubi moji, to nam bodo še cveteli kostanji.«
Pozor, vsi naročniki imajo pri nakupu te posebne izdaje 30 % popusta!

Blaž Vurnik & Zoran Smiljanić: Ivan Cankar. Podobe iz življenja

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
LETNA NAROČNINA NA STRIPBURGER 2018

Na praznik ali delovni dan, mednarodni dan gasilcev, Cankarjev rojstni dan ali svetovni dan čebel: na Stripburger se lahko naročite kadarkoli!

Za prijaznih 33 evrov lahko prejmete 8 letošnjih izdaj direktno v domači poštni nabiralnik (in to brez dodatnih stroškov poštnine!). Če želite postati naš naročnik, pošljite svoje podatke (ime, priimek, naslov za pošiljanje in naslov plačnika, če ni isti kot naslovnik) na burger@mail.ljudmila.org in pošljemo vam predračun z vsemi podatki.

Naročniki imate tudi 30 % popusta tudi pri nakupu novega stripa o Ivanu Cankarju in ostalih izdaj iz našega bogatega stripovskega arhiva.

Naj vam strip prija! Na soncu ali v senci.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Izdaje Stripburgerja sofinancira Javna agencija za knjigo RS.