Stripburger 2020: naročniški paket

Od cvetobera kratkih stripov od tu in tam do zimzelenih pravljic, večno aktualnih Butalcev in Kafke v stripu!

Navkljub koroni, karanteni in še kakim oviram na uredništvu Stripburgerja ne počivamo, temveč marljivo pripravljamo vrsto zanimivih stripovskih izdaj, ki bodo luč sveta ugledale tekom (upajmo, da brezvirusnega) preostanka leta!

Zatorej, ne dovolite, da vam zmanjka stripovskega čtiva! Naročite se na Stripburger in bodite vedno na tekočem s stripovskimi novostmi.

Izbirate lahko med 2 naročniškima paketoma po nadvse prijaznih cenah:

STRIPBURGER DELUXE 2020
Stripburger #75 in #76, Dora Benčevič: Esenca umetnika, Maja Kastelic, Gašper Rus in Igor Šinkovec: Ta ljudske v stripu, Peter Kuper: Kafkaesque, Marko Kociper: Butalci, 8 publikacij (2 revijalni in 6 posebnih izdaj), 35 €

DVOJNI STRIPBURGER 2020
Stripburger #75 in #76; 2 revijalni izdaji, 8 €

Naročila in vse ostalo sprejemamo na: burger@mail.ljudmila.org


 

Stripburger: večno sodoben in svež!

Že mrzlično raziskujemo stripovska prostranstva, izbiramo avtorje, sestavljamo vprašanja za intervjuje ter se pripravljamo na to, da bosta obe letošnji številki Stripburgerja čim bolj polni kakovostne vsebine. Dobrih stripov namreč nikoli ne zmanjka! Še posebej pa se bomo potrudili, da s takšnimi in drugačnimi besedili napolnimo prilogo po imenu Stripburgerjeva čitanka, v kateri se bodo znašle najrazličnejše recenzije, zapisi o stripih in morda tudi kak ščepec stripovske teorije.

Pomladanska številka bo usmerjena k našim bližnjim sosedom, saj smo v fokus postavili italijansko sceno, še posebej pa skupino Valvoline, ki je v 80. letih prejšnjega stoletja raziskovala nove stripovske pristope in katere del sta bila tudi Giorgio Carpinteri in Lorenzo Mattotti, naša tokratna intervjuvanca. A, brez skrbi, to še nikakor ni vse, kar vam prinaša vaša omiljena stripovska revija v letu 2020. Stripburger se bo tudi letos potrdil preseči vaša pričakovanja.

carpinteri world

ilustracija: Giorgio Carpinteri (izid revije: junij in december 2020)

Živel strip o esenci umetnika!

Letošnji program posebnih izdaj bo povil ministripovski prvenec Dore Benčevič z naslovom Esenca umetnika, ki je nastal v okviru projekta Živel strip! Živela animacija!,  opisuje pa klasično umetniško borbo, skozi katero mora vsak ustvarjalec, da premaga vse demončke in pride do svoje umetnosti.

dora_Layout 1

Dora Benčevič: Esenca umetnika (izid: april 2020)

Pravljični Minimundus

Da so slovenske ljudske pravljice so v obliki stripa še bolj privlačne, smo se lahko prepričali že v preteklih letih: izvrstne stripovske predelave navdušujejo s svojo likovno podobo in duhovitimi ljudskimi modrostmi, ob katerih se krohotajo tako najmlajši kot tudi njihovi starši. Letos bomo zbirki Ta ljudske v stripu dodali tri nove pravljice, ki so jih v stripu upodobili Gašper Rus, Igor Šinkovec in Maja Kastelic. Juhej!

gasper_ljudska

Gašper Rus: Štirje godci / Ta ljudske v stripu (izid: oktober 2020)

Butalska Republika Strip

Na obzorju je tudi avtohtona staroslovenska praizvedba Alana Forda, ups, Butalcev! Imenitni junaki iz humoresk Frana Milčinskega, katerih rod sega vse do Adama v paradižu ali pa še dlje, že več kot 100 let s svojimi domiselnimi idejami navdušujejo prav vse generacije. Njihove duhovite peripetije je brez ovinkarjenja in v pravoverni maniri povzel prakaljeni stripar Marko Kociper ter jih upodobil v nadvse zabavnem stripovskem albumu, v katerem kakršna koli podobnost z resničnostjo seveda nikakor ni naključje. Butalske pameti tudi dandanašnji namreč ne manjka.

kociper_butalci_izrez

Marko Kociper: Butalci (izid: december 2020)

Kafkovska Ambasada Strip

Ameriški stripovski avtor Peter Kuper pa s stripom Kafkaesque v ekspresivnem črno-belem slogu odstira atmosfero, ki nam je vsem prav tako še predobro znana: tako iz prebiranja Kafkovih zgodb kot iz našega vsakdana, v katerem se znajdemo v navidezno brezizhodnih situacijah. Kafkovski absurdnosti očitno ni mogoče ubežati, zato Kuper Kafkove kratke zgodbe predrugači le toliko, da pokaže, kako večne so: lahko bi se dogajale tako pradavnini kot v sodobnih trumpovskih časih. V stripovskem albumu je zbranih 14 Kafkovih zgodb, od V kazenski koloniji do Gladovalca, s katerimi je Kuper pokazal tako odlično poznavanje Kafke kot tudi izraznih možnosti, ki jih ponuja strip. Kafkaesque tako ni le zbirka Kafkovih zgodb v stripu, ampak prava enciklopedija izraznih zmožnosti stripovskega jezika.

Kuper_Kafkaesque

Peter Kuper: Kafkaeeque / prevod: Bojan Albahari (izid: september 2020)


Pozor, na Stripburger se lahko naročite kadarkoli tekom leta!

Kako? Pošljite svoje osebne podatke (ime, priimek, naslov za pošiljanje in naslov plačnika, če ni isti kot naslovnik) na burger@mail.ljudmila.org in pošljemo vam predračun z vsemi podatki.
Izbrani naročniški paket prejmete direktno v domači poštni nabiralnik – in to brez dodatnih stroškov poštnine!

Namig: naročnina na Stripburger je lahko tudi super darilo!
Bonus sladkiš: naročniki imate 30% popusta tudi pri nakupu drugih Stripburgerjevih izdaj.

Vas zanima še kaj? Pišite nam na: burger@mail.ljudmila.org.


Stripburgerjeve izdaje v letu 2020 sofinancira Javna agencija za knjigo RS.