Stripburger 2022: naročniški paketi

Stripburger letos praznuje 30 let! Leta 1992 je namreč luč sveta ugledala prva številka revije, zato se spodobi in je pravično, da takšno častitljivo obletnico proslavimo s tistim, kar imamo od vsega najrajši: s stripi!  Kot vsako leto bo tudi tokrat bera izdaj pestra in raznolika, a nikakor ne za vse okuse, ampak le za največje izbirčneže med stripovskimi sladokusci.

Program za letošnje leto lahko prelistaš TUKAJ >>


PRIVOŠČI SI STRIPBURGER: POSTANI NAŠ NAROČNIK!

Si drzen, strasten in reden bralec naših stripov ali pa bi to rad postal? Naroči se na Stripburger! Lahko se naročiš samo na revijo ali cel paket letošnjih izdaj – z zajetnim popustom!

Izbiraš lahko med TREMI NAROČNIŠKI PAKETI po zelo prijaznih cenah in BREZ STROŠKOV POŠTNINE:

DVOJNI STRIPBURGER 2022 = 10 €
2 revijalni izdaji: Stripburger #79 in #80

STRIBURGER DELUXE 2022 = 43 € (redna cena: 66 €) –35 %
7 publikacij: Stripburger #79 in #80, Ruben Gombač: Afrika je v meni, Marko Kociper: Butalci v stripu 2, Stripburger’s Dirty Thirty, Saša Kerkoš: Ognjeni deček, Jakob Klemenčič: Trojno gorje

STRIPBURGER DELUXE SPECIAL 2022 = 57 € (redna cena: 89 €) –35 %
8 publikacij: Stripburger #79 in #80, Ruben Gombač: Afrika je v meni, Marko Kociper: Butalci v stripu 2, Stripburger’s Dirty Thirty, Saša Kerkoš: Ognjeni deček, Jakob Klemenčič: Trojno gorje + POSEBNA IZDAJA: Tardi/Vautrin: Krik ljudstva II

Naročila in vse ostalo sprejemamo na: burger@mail.ljudmila.org.


Program Stripburgerjevih izdaj 2022:

REVIJA STRIPBURGER: OAZA NEODVISNEGA STRIPA – ŽE 30 LET!

Brskali smo, vohljali, se radovedno ozirali čez najrazličnejše širjave, firbčno špegali vse naokrog ter z vseh koncev in krajev izbezali najboljšo bero svežih stripov, kar smo jo lahko našli. Odkrili smo kar nekaj mladih upov, zaradi katerih se nam za stripovsko prihodnost nikakor ni treba bati. Ob njih seveda nismo pozabili tudi na prekaljena imena, ki jih že dobro poznate, pa naj si bo to Igor Hofbauer – Hof, Boris Stanić ali kdo drug, katerega stripovsko ustvarjanje bomo predstavili tudi v obliki intervjuja. Ob tem vas v sredici vsake številke čaka še priloga Stripburgerjeva čitanka, do zadnje strani napolnjena z recenzijami, refleksijami in drugimi besedili o stripu.

In ker 30 let ni kar tako,  smo ob tej priložnosti pripravili še ekstra specialen izbor stripov, katerih skupna lastnost je zgolj ta, da so bili nekoč že objavljeni v naši reviji. Jubilejna izdaja tako v knjižni deluxe obliki prinaša vso tisto pestrost, svojevrstnost in raznolikost, ki pooseblja revijo Stripburger vse od njenih začetkov do današnjega dne.

 

 IZVIRNE DOMAČE STRIPOVSKE IZDAJE

S svežnjem novih izvirnih stripovskih izdaj obetavnih in uveljavljenih domačih stripovskih imen tudi tokrat bogatimo slovensko stripovsko in knjižno krajino.

Enajstletni Ruben Gombač, eden od nadobudnih nagrajencev natečaja Živel strip! Živela animacija!, je ustvaril mini stripovski prvenec, kakršnega si do sedaj nismo znali niti predstavljati – narisal ga je namreč kar na svoje telo, v njem pa samemu sebi postavlja številna vprašanja o tem, kje v njem se skriva Afrika. V svetu, ki od nas terja kislo držo, predstavlja nadaljevanje priljubljenih Butalcev v stripu izpod peresa Marka Kocipra neprecenljiv predah od vsiljene resnobnosti, v turbulentnem predvolilnem času pa tudi ravno pravšnjo dozo družbene kritike. S prekaljenim striparjem Jakobom Klemenčičem se bomo v stripu Trojno gorje, ki nastaja po zgodbi Januša Golca, podali na zgodovinsko popotovanje v razburkano obdobje hrvaško-slovenskih kmečkih uporov, turških vpadov in kuge na Kozjanskem v 16. stoletju, kjer bomo spoznali tudi Pištelakovo Emo, slovensko Ivano Orleansko. Saša Kerkoš pa nas z Ognjenim dečkom, zgodbo brez besed, ki so jo navdahnili avstralski gozdni požari, nagovarja k razmisleku o prijateljstvu in ljubezni, minljivosti in življenju ter odgovornosti do sveta.

 

POSEBNA IZDAJA: STRIPOVSKA KLASIKA O PARIŠKI KOMUNI

Jubilejno stripovsko letino bo obogatila še posebna izdaja, ki bo izšla v sodelovanju z Založbo ZRC: drugi del stripovske mojstrovine Krik ljudstva priznanih francoskih avtorjev Jeana Vautrina in Tardija v izvrstnem prevodu Suzane Koncut.  Če prvi del stripa, ki je izšel konec lanskega leta, obravnava vzpon pariške komune, drugi in zadnji del prinaša upodobitev njenega krvavega konca, hkrati pa tudi brezčasno sporočilo, da je boj za pravičnejši, enakopravnejši in svobodnejši svet, boj brez konca.

 


Zakaj se naročiti na Stripburger?
Letna naročnina se splača:

  • še sveže stripovsko čtivo te bo pričakalo v domačem nabiralniku,
  • naročniki imajo 30 % popusta tudi pri nakupu preostalih Stripburgerjevih izdaj,
  • zagarantirano širjenje stripovskih obzorij,
  • branje stripov zmanjšuje stres in pripomore k odpornosti imunskega sistema,
  • podpreš vse, ki se ukvarjamo s stripom in druge ogrožene vrste.

Na Stripburger se lahko naročiš kadarkoli med letom.
In še to: naročnina na Stripburger je lahko tudi super darilo!

Kako se naročim?
Preprosto! Pošlji mail s svojimi podatki (ime, priimek, naslov za pošiljanje in naslov plačnika, če ni isti kot naslovnik) na burger@mail.ljudmila.org. Pripiši še izbrani naročniški paket, vse ostalo pa uredimo mi.

 


Izdaje revije Stripburger v letu 2022 sofinancira Javna agencija za knjigo RS.
Sozaložnika posameznih izdaj: Založba ZRC in Turistično društvo Pilštanj
Krik ljudstva (II. del) je izdan s podporo Programa za pomoč pri izdaji knjig, ki ga izvaja Francoski inštitut.

Za več informacij in naročila piši na: burger@mail.ljudmila.org
Distribucija (knjižnice, knjigarne): Buča knjigotrštvo.