Stripburger 64

Stripburger64-naslovnica-promo
NASLOVNICA: Danijel Žeželj (Hrvaška/ZDA)
STRIPI: Joseph Pentangelo (ZDA), Žeželj (Hrvaška/ZDA), Alex Potts (Velika Britanija), Hurk (Velika Britanija), Boris Stanić (Srbija), Marko Kociper (Slovenija), Vuk Palibrk (Srbija), Flora Kam (Francija), Matej Stupica (Slovenija), kolektiv Lamelos – Aleks Deurloo, Boris Peeters, Jeroen Funke in Sam Peeters (Nizozemska), Amina Bouajila (Francija), Anna Krztoń (Poljska), Paul O’Connell (Velika Britanija), Malin Biller (Švedska), Akinori Oishi (Japonska)
INTERVJUJA: Danijel Žeželj (Hrvaška/ZDA), Marko Kociper (Slovenija)
RECENZIJE: Matej Kocjan – Koco (Gašper Rus: A Colorful Bunch; Iztok Sitar: Čudaki ljubijo drugače: Ljubezenske zgodbe iz Poljanske doline), Špela Oberstar (Guy Delisle: A User’s Guide to Neglectful Parenting) in Gašper Rus (Ivan Mitrevski: Mala Nadja in še manjša Barbara)
HRBTNA STRAN: Dāvis Ozols (Latvija)


november 2014, 96 strani

3,00 

Zrela hruška pade sama z drevesa in tako je tudi z jesensko izdajo Stripburgerja, ki se je za vas medila že vse od zgodnje pomladi. Pripravili smo vam sočen in pester nabor nevsakdanjih stripovskih strani, pod katere se podpisuje kopica tujih avtorjev ter dvojica Slovencev.

Pred kratkim nas je v Ljubljani obiskal hrvaški velemojster stripa Danijel Žeželj, kar smo kar se da urno izkoristili in z njim opravili že dolgo načrtovani intervju. V družbi Stripburgerjevih intervjuvancev se je tokrat znašel še tako rekoč naš hišni avtor z zavidljivo stripovsko kilometrino – Marko Kociper.

Glas iz daljave vas bo spomnil še na nočni program radijskih stripov. Naj vas odmev pomladanske številke, ki je nastala v sodelovanju z Radijem Študent, kratkočasi v bližajočih se temnih zimskih večerih.

Svoje skorajšnje gostovanje v naših jesensko obarvanih logih z enostranskim stripom napoveduje ugleden risar iz daljne Japonske! Akinori Oishi, letošnji rezidenčni umetnik Animateke, bo svoje stripovsko doživetje Ljubljane predstavil v naslednji številki.

Udobno se namestite, naravnajte se na pravo frekvenco in naj vam stripi v vsej svoji pestrosti in izrazni moči spregovorijo sami! Jesen je barvita, čeprav je Stripburger še vedno pretežno črno-bel.


Izdajatelj: Forum Ljubljana.
Revijalna izdaja / november 2014, A4-, 96 strani (8 barvnih strani), natisnjeno v Sloveniji.
Cena: 3 € (v Sloveniji).
Distribucija: Buča knjigotrštvo. Na voljo v vseh stripu prijaznih knjigarnah, vabimo pa vas tudi k nakupu v naši spletni striparni.
Za naročila in dodatne informacije pišite na: burger@mail.ljudmila.org.
Revijo Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).

Save