Stripburger na 34. slovenskem knjižnem sejmu

OBIŠČITE NAS NA 34. SLOVENSKEM KNJIŽNEM SEJMU
20.–25. november 2018, Cankarjev dom (II. preddverje – po domače klet), Ljubljana

Med 20. in 25. novembrom nas najdete na  34. Slovenskem knjižnem sejmu. Poiščite in obiščite nas na naši stojnici v okviru Bazarja malih založnikov v vročem podzemnem nedrju Cankarjevega doma! Tako kot vsako leto se bo ta šibila od svežih kot že prijetno uležanih stripovskih poslastic po nadvse prijaznih cenah!

STRIP LETA ZA KNJIGO LETA!
Ivan Cankar: podobe iz življenja med najboljšimi

cankar_podobe

Naša stripovska biografija Ivan Cankar: Podobe iz življenja, pod katero so podpisujeta zgodovinar Blaž Vurnik in prakaljeni stripar Zoran Smiljanić, je v okviru letošnjega  knjižnega sejma nominirana za nagrado Knjiga leta 2018 oz. uvrščena med pet finalistk.
O tem, katera bo zmagovalka, pa odločate obiskovalci sejma. Zatorej pridite in glasujte za našega Cankarja! Glasovalne skrinjice bodo v vseh 3 preddverjih sejma, glasovnice pa dobite tudi na naši sejemski stojnici, kjer bo na voljo tudi strip – in to po za skoraj vsak žep dostopni ceni 15 eur!
Vsekakor strip leta, pravimo mi! Če bo tudi knjiga leta, pa boste povedali vi!


NOVA BERA ZLATIH HRUŠK

Zlata dvojica: Zakaj se psi vohajo? in Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš

ta-ljudske-v-stripu

Pridno nabiramo tudi zlate hruške! Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo je med knjigami za otroke in mladino, ki so izšle v letu 2017, znak za kakovost zlata hruška podelila tudi našima “ta ljudskima” stripoma Zakaj se psi vohajo? Tanje Komadina in Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš mihe ha. Juhej!

Na sejemski stojnici bodo seveda poleg obeh letošnjih odličnežev na voljo tudi zlatohruškonosci iz preteklih sezon, kot so Grdina, Leteča lesica, Fino kolo in Obisk s planeta Beta – skratka, same večne klasike za male in velike!


SEJEMSKI OBISKI AVTORJEV IN PODRISOVANJA STRIPOV

Ker sejem je za te stvari.

Na štantu nam bodo konec tedna delali družbo tudi nekateri naši avtorji, zatorej ne zamudite prilike, da vam kaj narišejo v vaš izvod stripa ali pa da izveste iz prve roke vse, kar vas zanima o njihovem delu.

Z nami in vami bodo:
Andrej Štular: petek, 23. november 2018, ob 16. uri
Zoran Smiljanić: petek, 23. november 2018, ob 20. uri (v sodelovanju s Strip.art.nico Buch)
Matej Kocjan – Koco: sobota, 24. november 2018, ob 16. uri
Tanja Komadina: sobota, 24. november 2018, ob 17. uri

Dajmo se družit!


V stilu predvolilnih sloganov: GLASUJTE ZA NAS!
Ker smo preprosto najboljši.