Stripburgerjeva poetična delavnica stripa

Živel strip! Živela animacija! 18
mentorja: David Krančan in Anja Golob
sob. in ned., 3. in 4. februar 2018, 10.00−14.00,
Trubarjeva hiša literature, Ljubljana

IMG_1909

Razstava stripov, ki so nastali na delavnice je na ogled v Trubarjevi hiši literature do 28. 2. 2018.
Če se želite naročiti na naša obvestila o stripovskih delavnicah v prihodnje, pišite na: core@mail.ljudmila.org

Pestremu dogajanju v okviru 10. festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri se Stripburgerjeva ekipa pridružuje še z brezplačno delavnico, katere rdeča nit je poezija v stripu.
Prvi dan delavnice bo posvečen verzom in rimam: udeleženci bodo pod budnim očesom pesnice, kritičarke, dramaturginje in urednice Anje Golob ter seveda s pomočjo prostega navdiha ustvarili krajšo pesem s poljubno tematiko. Drugi dan delavnice bo namenjen razdelavi in analizi pesniške oblike in vsebine z namenom pretvorbe v ustrezno stripovsko pripoved, čemur bo sledila izdelava stripa pod vodstvom stripavtorja Davida Krančana. Poleg praktičnih nalog pesnjenja in risanja se bodo udeleženci na delavnici seznanili tudi z raziskovanjem oblikovnih zakonitosti obeh umetniških zvrsti, kar jim bo vsekakor v spodbudo pri nadaljnjem ustvarjanju. Na delavnici ustvarjene pesmi v stripu bodo tudi javno predstavljene v Trubarjevi hiši literature. Udeleženci se bodo spoznali tudi z načini koncipiranja in postavljanja razstav. Odprtje razstave bo v nedeljo, 4. feb., ob 14.00. // [do 17. 2.]

Delavnica poteka dva dni po štiri ure na dan. Namenjena je udeležencem, starejšim od deset let. Število udeležencev je omejeno. Prijave obvezne.

O mentorjih:
David Krančan (1984) je diplomiral iz stripa pri prof. Milanu Eriču na ALUO v Ljubljani. Je dolgoletni član uredništva revije Stripburger. Z Andražem Poličem sta leta 2008 ustvarila haiku strip album Na prvem tiru. Od leta 2011 ilustrira naslovnice Dnevnikovega Objektiva. Izdal je več samostojnih stripovskih publikacij, med njimi večkrat nagrajeni Grdina (2014) in Pijani zajec (2015). S prepoznavnim avtorskim pečatom se je Krančan v zadnjih letih upravičeno povzpel med vrhunske avtorje stripovske scene na Slovenskem.

Anja Golob (1976) je uveljavljena slovenska pesnica, kritičarka in dramaturginja. Študirala je filozofijo in primerjalno književnost. Med drugim je pisala gledališke kritike, delovala kot dramaturginja in se ljubiteljsko ukvarjala tudi s fotografijo. Izdala je tri samostojne pesniške zbirke: V roki (2010), Vesa v zgibi (2013) in Didaskalije k dihanju (2016). Zadnji dve zbirki sta bili ovenčani z ugledno Jenkovo nagrado.

IMG_1889IMG_1894

IMG_1897IMG_1906

IMG_1903IMG_1953

—————————————————-
Produkcija: Stripburger/Forum Ljubljana. Koprodukcija: Trubarjeva hiša literature.
Delavnica je del 10. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki bo potekal od 20. januarja do 8. februarja 2018.