Stripburgerjeva stripdelavnica

stripovska delavnica (10+)
Otroški kulturni center Krice Krace, Kranj
sobota, 12. september 2020, 10.00–15.00
mentorja: David Krančan in Andrej Štular

 

V uredništvu revije Stripburger s kontinuiranim programom stripovskih delavnic zagnano spodbujamo širjenje in popularizacijo stripovske kulture, še zlasti med mlajšim občinstvom. Ob razstavi IC 2.2, posvečeni Ivanu Cankarju, se tako v Kranju obeta enodnevna stripovska delavnica, ki jo bosta vodila domačin Andrej Štular in David Krančan.

Po uvodnem ogledu razstave v galeriji Prešernova hiša se bodo udeleženci lotili snovanja in izdelave lastnih stripovskih del, ki se navdihujejo pri Cankarjevi zapuščini oziroma omenjeni razstavi. Pod budnim očesom mentorjev bodo nato ustvarjalni dan posvetili rešetanju idej za lastno stripovsko zgodbo, pripovedovanju v slikah, oblikovanju dialogov, črkopisu in likovnemu jeziku …

Brezplačna delavnica je namenjena mladostnikom od 10. leta starosti dalje. Število mest je omejeno, prijave obvezne.
Prijave in informacije: core@mail.ljudmila.org ali 031 401 556

 

Mentorja delavnice:

ANDREJ ŠTULAR (1967) pri svojem ustvarjanju povezuje različne likovne tehnike in medije. Njegova samosvoja dela, pogosto plod reciklaže in vsakovrstnih predelav, čestokrat prevprašujejo položaj človeka v ustroju sodobnega sveta. Štular je umetnik zavidljive kilometrine na polju vsakršnih obrobnih likovnih praks, ki mu uspe s humorjem in svežino vsakič znova izzvati gledalca.

DAVID KRANČAN (1984) je diplomiral iz stripa pri prof. Milanu Eriču na ALUO v Ljubljani. Je dolgoletni član uredništva revije Stripburger. Od leta 2011 ilustrira naslovnice Dnevnikovega Objektiva. S prepoznavnim avtorskim pečatom in več samostojnimi stripovskimi publikacijami se je Krančan v zadnjih letih upravičeno povzpel med vrhunske avtorje stripovske scene na Slovenskem.


 

   

 

   

 

Koprodukcija: OKC Krice Krace, KD Nebo, Gorenjski muzej
Naslovna ilustracija: David Krančan, Sosledja (2019)