Stripburgerjeva stripdelavnica: STRELE IN OBLAČKI

Živel strip! Živela animacija! 23
stripovska delavnica za otroke in mlade (8+)
mentorja: David Krančan & Andrej Štular

sobota, 4. februar 2023, 10.00−14.00
Mestna galerija Ljubljana, Ljubljana

 

Osrednja delavnica projekta Živel strip! Živela animacija! 23 bo posvečena osnovam stripovskega ustvarjanja. Udeleženci brezplačne delavnice se bodo pod mentorsko taktirko Davida Krančana in Andreja Štularja namreč spoznali s temeljnimi specifikami stripa, kot so razvoj likov in zgodbe, kompozicija, kadriranje … Nato bodo ustvarili lastno stripovsko delo: tematika je poljubna, zamejena seveda zgolj z domišljijo. Število mest je omejeno, prijave obvezne. Za starejše od 8 let.

 Dodatne informacije in prijave: core@mail.ljudmila.org // 031 401 556 (Katerina)

 

O MENTORJIH:

DAVID KRANČAN je avtor stripov, ilustrator in oblikovalec. Na ALUO je diplomiral z diplomsko nalogo o stripu. Kot stripavtor in ilustrator sodeluje z različnimi založbami, med drugimi ustvarja naslovnice Objektiva, priloge  časopisa Dnevnik. Objavil je več samostojnih avtorskih stripovskih publikacij: Na prvem tiru (2008), Grdina (2014), Pijani zajec (2015). Vodi stripovske delavnice, občasno tudi predava. Že dve desetletji sodeluje v uredništvu revije Stripburger.

ANDREJ ŠTULAR je večmedijski umetnik, dobitnik nagrade za likovno podobo in za izvirnost za lutkovno predstavo To je Ernest, za izvirni pristop k likovni podobi in lutkovni animaciji za pripovedovalski performans Bežimo, svet se podira ter glavno nagrado festivala pixxelpoint za svetlobno instalacijo Mesto – skica. Objavil je več samostojnih izdaj:Lustri, Kompost (2008), Živa sem! (2011), Bežimo, svet se podira (2014), Kronike (2015), Medved (2019), Ostri ritmi (2021). Redno vodi stripovske delavnice in objavlja v reviji Stripburger.

 

Delavnica je del  mednarodnega natečaja Živel strip! Živela animacija!, ki ga izvajamo skupaj z združenjem Vivacomix iz italijanskega Pordenona.
Več informacij o natečaju: www.zivelstrip.net
Rok za oddajo del na natečaj: 15. 3. 2023.


Produkcija: Stripburger/Forum Ljubljana, koprodukcija: MGML.