Stripburgerjevi striprisalnici

stripdelavnica-detajl-D

FRANCIJA V OBLAČKIH
Stripburgerjeva striprisalnica (10+)
četrtek in petek, 2.–3. februar, 16:30-19:30, Knjižnica Prežihov Voranc, Ljubljana
Mentor: Andrej Štular

Za inspiracijo za zgodbe, ki bodo nastale na delavnici, smo izbrali Francijo, domovino stripa. To deželo in njene posebnosti bo udeležencem delavnice uvodoma predstavila Silvija Štraus, koordinatorka projekta MULTI-KUL-PRAKTIK, namenjenega spoznavanju različnih dežel, kultur in običajev.

Delavnica, katere cilj je izdelava kratkega stripa, ponuja celovit vpogled v stripovsko ustvarjalnost. Udeleženci se bodo na sproščen način posvetili iskanju idej, pripovedovanju v slikah, izdelavi zgodbe in dialogov, črkopisu in likovnem jeziku. Kratki predstavitvi delovnega procesa bo sledilo iskanje idej in predlogov za kratke stripe, ki jih bodo udeleženci zasnovali pod mentorstvom uveljavljenega stripovskega avtorja.

Nekajurna brezplačna delavnica je namenjena otrokom, starejšim od 10 let. Število mest je omejeno. Prijave obvezne.

Informacije in prijave:
Knjižnica Prežihov Voranc, Ljubljana (tel.: 01 308 57 01, 01 308 57 02)

———————————————————————————————————-

PI
SMO V STRIPU
Stripburgerja striprisalnica (10+)
spremljevalni program natečaja Živel strip! Živela animacija!

sobota, 4. februar, 10.00−14.00 / Vodnikova domačija, Ljubljana
Mentorja: Andrej Štular in David Krančan

Revija Stripburger z različnimi stripovskimi delavnicami in risalnicami spodbuja ustvarjanje in dodatno izobraževanje na stripovskem področju. Tokratna risalnica stripov je namenjena vsem tistim, ki že poznajo osnove stripovske ustvarjalnosti in bi radi svoje znanje nadgradili. Na delavnici boste v formi stripa zrisali pismo prijatelju/prijateljici, ki ga boste potem temu/tej tudi poslali.

Štiriurna brezplačna delavnica je namenjena otrokom, starejšim od 10 let. Število mest je omejeno. Prijave obvezne.
Informacije in prijave: petja.grafenauer@gmail.com

———————————————————————————————————-

O MENTORJIH:

ANDREJ ŠTULAR deluje na področjih ilustracije, kiparstva, oblikovanja lutk in scenografije, stripa, slikarstva, fotografije in filma. Je član ljubljanskega kolektiva Strip Core in lutkovnega gledališča Nebo. Poleg izvedbe mnogih odrskih in razstavnih projektov je v preteklih letih nastopil tudi na številnih mednarodnih festivalih stripa in neodvisnega filma. Izdal je več samostojnih stripovskih albumov. Za njegovo delo je značilno povezovanje različnih likovnih tehnik in reciklaža; na vsebinski ravni pa se pogosto loteva tem, ki prevprašujejo človekovo bit, njegovo identiteto oziroma položaj v ustroju sodobnega sveta.

DAVID KRANČAN je zaključil študij vizualnih komunikacij na oddelku za oblikovanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Že skoraj petnajst let je član uredništva revije Stripburger. Leta 2014 je izdal strip za otroke Grdina. Leto kasneje je izšel Pijani zajec. Oba stripa sta nastala po pripovedkah Zverinice iz Rezije. Zadnja leta lahko njegovo ilustratorsko delo spremljate na naslovnicah Dnevnikovega Objektiva. Pri stripu je pri Krančanu v prvem planu vizualnost. Krančan je tako v teoriji kot v praksi raziskovalec razsežnosti stripa kot likovnega izraza in specifik stripovske naracije. Živi in dela v bližini Kranja.

———————————————————————————————————-

vodnikova03 vodnikova04 vodnikova05 vodnikova06 vodnikova07

foto: Andrej Štular

Save

Save