Stripovski scenarij

STRIPBURGER NA TINTI
Stripovski scenarij
predavanje in scenaristična delavnica // predava in vodi: Darko Macan (HR)
predavanje: petek, 12. oktober 2018, ob 18.30, MSUM (v angleškem jeziku)
delavnica: sobota, 13. oktober 2018, 10.00─14.00, Kino Šiška (Komuna)
prijave na : core@mail.ljudmila.org

macan_qwip 016

Darko Macan alias Cecile Quintal, hrvaški literat, esejist, urednik, kritik, scenarist in risar, vrhunski poznavalec stripa v teoriji in praksi, na predavanju in delavnici predstavlja osnove stripovske scenaristike. Macan bo spregovoril o tem, kako se lotiti scenarija, kako priti od ideje do zgodborisa (storyboarda), kaj so najpomembnejši elementi scenarija, kako je videti pravi stripovski scenarij in kakšne so običajne začetniške napake … iz ust prekaljenega mojstra bo skratka slišati o vsem, kar pritiče stripovski scenaristiki. In še več. Predavanje je brezplačno in namenjeno vsem zainteresiranim, seveda pa tudi udeležencem delavnice, ki bo dan kasneje v Kinu Šiška.

Delavnico
zaznamuje premik od teoretičnega k praktičnemu delu, saj je njen cilj priprava  vrhunskega stripovskega scenarija. Zaželjeno je, da udeleženci s seboj prinesejo lastne ali tuje literarne predloge. Nastale scenarije bomo, z dovoljenjem avtorjev, ponudili v izdelavo slovenskim risarjem stripa.
Delavnica, ki poteka v slovenskem, hrvaškem in angleškem jeziku, je namenjena ustvarjalcem stripa, risarjem in stripovskim scenaristom vseh starosti. Prijave obvezne.

Info in prijave: core@mail.ljudmila.org // 031 401 556

Darko Macan (1966, Zagreb) je scenarist svetovnega slovesa, avtor stripov Borovnica, La Bête Noire, Marshall Bass in Mi, mrtvi. V svoji izredno plodoviti karieri je med drugim pisal scenarije za Tarzana, Star Wars ter Grendel Tales, za katere je bil kar dvakrat nominiran za nagrado Eisner.
www.darkomacan.com

………………………………………………………………..
Produkcija: Stripburger / Forum Ljubljana in Kino Šiška. Koprodukcija: MSUM.
V sklopu festivala stripa Tinta