Andrej Štular: Živa sem!

Andrej Stular: Ziva sem!

Štularjev prvi stripovski albuma za otroke je zbirka kratkih črno-belih stripov o junaški, hitri, veseli in radovedni deklici Živi!


zbirka Minimundus #6, 56 str., marec 2011

7,00 Dodaj v košarico

Živa Pesek iz kraja Votlo je protagonistka stripa ter junaška, hitra, vesela in radovedna deklica, ki se lahko kosa z najbolj drznimi fanti. Navdušena je, kadar sreča nove ljudi in brez težav komunicira z neznanimi bitji. Nadvse modro odgovarja na zapletena vprašanja, poleg tega pa snuje tudi svoj lastni jezik in rime. S prijatelji se rada loteva težavnih in zapletenih nalog, ki jih rešuje spretno ter igrivo. Ima tudi svojo največjo nasprotnico, ki ji je ime Bajsa Hinavska. Žive to nič ne skrbi, ker dobro ve, kako opraviti s pokvarjenci, lažnivci in drugimi barabami.

O AVTORJU:
Izumitelj Žive Pesek, Andrej Štular, je Stripburgerjev stari znanec in satelit v orbitah dveh planetov, Stripburgerjevega in Lutkovnega gledališča Nebo. Pri domači stripovski reviji je objavil nekaj samostojnih albumov, kot sta Kompost in Lustri, sodeloval pa je še pri mnogih drugih projektih, kot so Honey Talks, Deveta soba in Greetings from Cartoonia, za katerega je narisal zemljevid stripovske dežele in ustvaril 3-d objekte predmetov, uporabljenih v stripih iz stripovskega vodnika po Striponiji.

V teh dveh orbitah, stripu in lutkah, se udejstvuje na različne načine in v različnih oblikah. Spogleduje se tudi z drugimi umetniškimi izrazi (kiparstvo, fotografija, film …). Znan je po izredno ekspresivni risbi, neobteženi z akademskimi zapovedmi, in poudarjeno grafičnem slogu, ki je odprt za različne ‘zunanje’ intervencije. Tokrat se je v navezavi z akcijo Živel strip! za Stripburger lotil stripa za otroke z imenom Živa sem!


SaveStrip in ilustracije: Andrej Štular / posebna izdaja revije Stripburger / zbirka Minimundus / gl. in odg. urednica zbirke: Katerina Mirović / izdajatelj: Forum Ljubljana / tisk: Medium d. o. o., Žirovnica / obseg: 50 str. / naklada: 400 / marec 2011.
Izdajo je sofinancirala Javna agencija za knjigo RS.

Save