IC ZIN

IC ZIN delavnica (v sklopu razstave IC 2.0) // mentorica: Nez Pez
Slovenski etnografski muzej, Ljubljana
sobota, 20. oktober, 10.00−14.00
prijave: blagajna@etno-muzej.si

cof

V svetu subkultur in undergrounda veljajo fanzini že desetletja za sredstvo širjenja idej in ustvarjalnosti. V preteklosti so bili fanzini v duhu mota naredi-si-sam pomemben izrazni in sporočilni medij različnih alternativnih gibanj, v zadnjem času pa so pretežno sredstvo za izražanje  osebnih avtorskih poetik.

Delavnica, ki jo vodi prekaljena fanzinarka in vsestranska ustvarjalka Neža Jurman (Nez Pez), je posvečena izdelavi fanzina, pri čemer bo moč v praksi preizkusiti različne likovne tehnike  in se za nameček naučiti še osnov tako vsebinskega kot tehničnega urejanja fanzina. Za prepotrebni navdih bosta služila Ivan Cankar oziroma njegovo delo: kaj bi počel danes, kako bi se znašel v sodobnem času? Kakšnih form izraznosti bi se loteval? Brez dvoma bi se med njegovimi izdelki našel tudi kakšen fanzin, ki bi ga v celoti spisal in zrisal sam.

Brazplačna delavnica je namenjena ustvarjalcem, starejšim od 15 let.
Prijave: blagajna@etno-muzej.si // 01 3008 745

O RAZSTAVI IC 2.0:
Več o večmedijski skupinski razstavi IC 2.0, ki bo v Galeriji Alkatraz na ogled med 12. in 30. oktobreom 2018, si lahko preberete tukaj.
Razstava prikazuje raznotera stripovska, a tudi druga umetniška dela, ki se bodisi navdihujejo pri Cankarju oziroma njegovih likih bodisi skozi prizmo literatovega opusa in njegove intelektualne zapuščine motrijo današnji čas.

O MENTORICI:
Nez Pez
(1985) je študirala kiparstvo na ALUO v Ljubljani. Leta 2010 je prejela univerzitetno Prešernovo nagrado in priznanje ALUO za posebne umetniške dosežke. Zanimajo jo različni mediji in zvrsti umetnosti, zato se materiali in pristopi, ki jih uporablja pri svojem delu, spreminjajo z vsakim projektom. Ustvarja na področju kiparstva, instalacij, zvočne in video umetnosti, risbe, grafike, ilustracije, ulične umetnosti in scenografije. Svoja dela je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah po Sloveniji in tujini.
………………………………………………………………..
Koprodukcija: Slovenski etnografski muzej.