Koco in Nikolovski: Drug drugemu drug – razstava

STRIPBURGER NA TINTI
Koco in Nikolovski: Drug drugemu drug
stripovska razstava in rap-pripoved v stripu v živo
Pritličje, Ljubljana  // sreda, 10. oktober, ob 21.00 (do 30.11.)

koco_nikolovski_nasl

Stripavtor in pedagog Matej Kocjan – Koco, nagrajenec lanskoletnega Tintinega stripovskega natečaja, bo na razstavi v Pritličju premierno predstavil svojo novo stripovsko izdajo Drug drugemu drug, ki je plod sodelovanja z raperjem Nikolovskim, še enim družbeno odgovornim in angažiranim avtorjem. Koco je najprej ustvaril strip in predlogo zgodbe, to pa je potem Nikolovski predelal v zelo sodobno rapersko pesnitev. Tako je nastala prva slovenska knjižna rap-pripoved v stripu.

Zgodba prikazuje usode sodobnih beguncev skozi oči brezdomnega mačka, ki se pridruži begunskemu paru na  poti v varnejše kraje. Kocova neposredna risba ter udarnost rap poezije Nikolovskega nevsiljivo naslavljata vest bralcev in jih spominjata, da je boljši svet možen in dosegljiv, le na pot tja se je treba odpraviti.

Na razstavi v Pritličju bo na ogled izsek iz albuma, za nameček pa nam bo na odprtju strip v živo zarapal še Nikolovski.


BONUS:

Matej Kocjan – Koco bo skupaj s hrvaško stripovsko avtorico Heleno Klakočar – v naši zbirki Ambasada Strip je pred leti izšel prevod njenega odličnega in v Angoulemu nagrajenega albuma Nemirno morje – sodeloval tudi na pogovoru AKTIVIZEM MALO DRUGAČE: BEGUNCI V STRIPU, ki bo potekal v soboto, 13. 10. 2018 v sklopu Tintinega stripovskega sejma v Kinu Šiška, prav tam pa bo na ogled tudi Kocotova priložnostna stripovska razstava KAKO NASTANE STRIP?

………………………………………………………………..
Produkcija: Stripburger / Forum Ljubljana  Pritličje, Zavod Stripolis in Kino Šiška.
V sklopu festivala stripa Tinta