Kredko / Chalky

risarska delavnica in stripovski jam z robotom
Tinta, festival stripa Ljubljana
10.─14. oktober, Kino Šiška in druge lokacije po Ljubljani

chalky_kids

Avtorji projekta in mentorji delavnice: Daan Brinkmann, René Bakker in Daniel Berio
Prijave: burger@mail.ljudmila.org


Chalky oz. po domače Kredko
je projekt, ki ga je skupaj s sodelavcema Renéjem Bakkerjem in Danielom Beriom zasnoval nizozemski umetnik Daan Brinkmann. Gre za mehanski oziroma robotski ’tiskalnik’ večjih dimenzij, ki omogoča izdelavo talnih risb po vnaprej pripravljenih in digitaliziranih predlogah. Kredko pri izdelavi podob tako spaja digitalne (vhodna kategorija) in analogne tehnike (izhodna kategorija), pri čemer uporablja pločnike in ceste kot neskončno platno.

Projekt, ki predstavlja svojevrstni presek med klasično likovno in ulično umetnostjo, je bil zasnovan z mislijo na sodelovanje z drugimi umetniki, ki bi na ta način prišli do orodja za talno slikanje v javnem prostoru. V Ljubljani bo Chalky oziroma Kredko gost festivala stripa Tinta, kjer se bo prvič doslej preizkusil v ustvarjanju stripov. Risarji stripov bodo na stripovskem jamu izdelali lastne stripe in jih s pomočjo Kredka natisnili na več lokacijah festivala po mestu. Na stripovski jam vabimo risarje in stripovske ustvarjalce z izkušnjami.

 

DELAVNICA (stripovski jam in izdelovanje predlog):
sre., 11. 10., 16.00─19.00, zgornje preddverje Kina Šiška
čet., 12. 10., 16.00─19.00, zgornje preddverje Kina Šiška

ULIČNE STRIPOVSKE INTERVENCIJE S KREDKOM:
čet., 12. 10., od 20.00, pred Vodnikovo domačijo Šiška
pet., 13. 10., od 19.00, AKC Metelkova mesto
sob., 14. 10., 11.00─13.00, pred DobroVago na Osrednji mestni tržnici
sob., 14. 10., 14.00─19.00, trg pred Kinom Šiška

V sob., 14. 10. bo v okviru festivala stripa Tinta in sejma stripov v Kinu Šiška potekal tudi pogovor z avtorji.

 

Avtorji projekta:
DAAN BRINKMANN
(1983) pri svojem delu raziskuje interaktiven odnos z gledalcem, pri čemer so avdiovizualni elementi uporabljeni na način, ki poudarjajo drugačne socialne izkušnje. Njegovo delo je bilo doslej prikazano tako v uveljavljenih umetniških institucijah kot na javnih urbanih površinah v različnih mestih po Evropi, kot tudi v Južni Ameriki.
RENÉ BAKKER (1979) je neodvisni oblikovalec, konstruktor in kreativni inženir, ki s svojim sodelovanjem in soavtorstvom pri številnih projektih raziskuje prepletanje med tehnologijo in umetnostjo.
DANIEL BERIO (1978) je aktiven kot programer in umetnik. Sprva je deloval kot grafitar, da bi se kasneje posvetil grafičnemu oblikovanju, multimedijskim vsebinam, računalniškim igram in razvijanju različnih programskih orodij za avdio vizualne projekte.


Delavnica je brezplačna in je namenjena starejšim od 15 let. Število udeležencev je omejeno.
Obvezne prijave na: burger@mail.ljudmila.org


Produkcija: Stripburger/Forum Ljubljana in Kino Šiška v sodelovanju s Divjo mislijo in KUD Mreža in podporo MOL-Oddelka za kulturo in Ministrstva za kulturo. V sklopu programa festivala stripa Tinta.

Save

Save

Save

Save

Save